2015. január 20., kedd

FB-RSS Feed for Balázs Kiss

FeedMyInbox
 

 

FB-RSS Feed for Balázs Kiss
FB-RSS Feed for Balázs Kiss // via fulltextrssfeed.com

Photo - Vicces vallás, mert annyira soviniszta és zárt rendszer, hogy egészen biztos nem lehetnek Isten válaszott népe, legfeljebb ihvh-é de ő meg nem Isten. Mit tesznek a zsidók az Engesztelés Napján : http://striderhiryu.blog.com/2012/12/01/benjamin-h-freedman-beszede-1961-washington-a-vilaghaboruk-eredete/ És Purimkor : https://kuruc.info/r/6/93780/ Elég ocsmány! Nem mindenki Charlie http://www.flagmagazin.hu/mondom_a_magamet/nem_mindenki_chahttp://www.flagmagazin.hu/mondom_a_magamet
1/20/2015 5:31:11 PM

Vicces vallás, mert annyira soviniszta és zárt rendszer, hogy egészen biztos nem lehetnek Isten válaszott népe, legfeljebb ihvh-é de ő meg nem Isten.

Mit tesznek a zsidók az Engesztelés Napján :

http:// striderhiryu.blog.com/2012/ 12/01/ benjamin-h-freedman-beszede -1961-washington-a-vilagha boruk-eredete/...

És Purimkor :

https://kuruc.info/r/6/ 93780/

Elég ocsmány!

Nem mindenki Charlie

http://www.flagmagazin.hu/ mondom_a_magamet/ nem_mindenki_chahttp:// www.flagmagazin.hu/ mondom_a_magamet/ nem_mindenki_charlie

mondom a magamét 2015. 01. 16.

Az általánosan elfogadott narratíva szerint a terroristák nem a keresztény gyökerű fehér civilizáció ellen léptek fel, hanem a sajtószabadság ellen. Biztos ez?

Franciaország méltóképpen meggyászolta tizenkét állampolgára halálát, akik terrortámadás áldozatai lettek. A francia politikai osztály érthető okokból használta fel saját legitimációjának növelésére és kétes erkölcsiségének feledtetésére a történteket. Sikertelen politizálásukról nem is beszélve. Egymást gyűlölő és pocskondiázó politikusok fogtak össze, és mindannyian azt bizonygatták, hogy kizárólag ők a demokrácia, a humanizmus és általában az emberi értékek letéteményesei. Emiatt összefogtak, tiltakoztak, akcióztak és demonstráltak. Kiálltak a korlátlan sajtó- és véleménynyilvánítás szabadsága mellett.

Közvetlenül a merényletek után kialakult légkörben – kegyeleti okokból – nem volt célszerű feltenni a kérdést: komolyan gondolják mindezt? A jövőben mindenki elfogadja a Charlie Hebdo kíméletlen, közönséges, obszcén és sokszor kifejezetten undorító stílusát? Ezt követően nincsenek kényes témák, következmények nélkül lehet gúnyolódni a kommunizmus áldozatain és a holokauszton? Egy jó poén mindennél többet ér? A vallásos emberek és az egyházak ne érzékenykedjenek, és mindenki vegye tudomásul, hogy a tehetségesnek kikiáltott, valójában sokszor szerény képességű karikaturisták és egyéb feltűnési viszketegségben szenvedő, zavaros identitású senkik mindent és mindenkit ócsárolhatnak, megtaposhatnak, kigúnyolhatnak és lejárathatnak. Minél közönségesebben és gusztustalanabbul teszik, annál sikeresebbek. Ők a Charlie-k, a liberális demokrácia megtestesítői és „védőszentjei". Az ő szabadságuk korlátlan: azt tesznek, amit akarnak, amihez kedvük van, és úgy, ahogyan ők jónak látják. Az embereknek nincsenek jogaik, a személynek nincs méltósága, nem lehet érzékenysége, magánélete, privát szférája – mert a Charlie-k számára ezek nem létező dolgok, és végső fokon amúgy is minden és mindenki nevetséges. Csak ők nem, mert a szólásszabadság megvalósítóit csak csodálat illeti.

Az általánosan elfogadott narratíva szerint a terroristák nem a keresztény gyökerű fehér civilizáció ellen léptek fel, hanem a sajtószabadság ellen. Biztos ez? Nem lehet, hogy Európa balliberálisai ismét tévednek? A gyilkos, fundamentalista muzulmán terroristák tetteire nincs mentség, de vajon a fehér civilizáció gazdasági érdekeinek érvényesítése közben hány ártatlan muzulmán és színes bőrű hal meg naponta világszerte? Élelmiszerhiány, fertőzések vagy erőszak következtében. Ők nem is hallottak még a sajtó- meg a szólásszabadság fogalmáról. Számukra két szelet kenyér és egy liter tiszta víz jelenti az életet. Ennyiért dolgoznak milliók tizenkét órát naponta. De mert tisztelik szüleik hitét és saját történelmüket, nem értik, hogy Charlie-ék miért gúnyolódnak Mohameden meg Allahon.

Azt meg mi, európaiak nem értjük, hogy ha a szólás- és sajtószabadságnak nincs határa, akkor a Charlie Hebdo szerkesztői miért kezdtek aláírásgyűjtésbe a Nemzeti Front betiltását követelve. Miért próbálják kiközösíteni az egyik legnépszerűbb francia pártot a szalonképes franciák közösségéből? Éppen ők, akik szerint minden megengedett. A formállogika szabályai szerint Charlie-ék vagy mégsem liberálisok, vagy kettős mércét alkalmaznak, és csak a saját nézetrendszerükhöz tartozóknak biztosítják a korlátlan szabadságot. Az is magyarázatot kíván, hogy mi az oka a feltűnő aránytalanságnak. Miközben jókat lehet derülni a muzulmánokon meg a keresztényeken, a zsidókról alig esik szó. Pedig az is egy vicces vallás. A terrorizmust semmi sem igazolhatja, de az öncélú provokációk sem szolgálják a kontinens nyugalmát. Nem lehetséges, hogy sokkal bonyolultabb és összetettebb problémahalmazról van itt szó, mint azt elsőre gondolnánk? Olyan kérdésekről, amelyeknek a megválaszolására a politikusok és az őket kiszolgáló bulvárújságírók aligha képes

 

Photo - Minden meg fog drágulni Ukrajnában, ami az élethez kell, mert jön a zsidó privatizálni, nyerészkedni! Ezért ne narancsforradalmárkodjon senki Budapesten se. Gyülekeznek a hiénák, a koncon marakodnak majd... Soros György Ukrajnában akar befektetni Soros György amerikai milliárdos kijelentette, hogy kész befektetni az ukrán gazdaságba azonban megjegyezte, hogy véglegesen még nem hozott döntést ezzel kapcsolatban. „Vizsgáljuk annak lehetőségét, hogy Ukrajnában fogunk befektetni, azonban
1/19/2015 5:15:26 AM

Gyülekeznek a hiénák, a koncon marakodnak majd...

Soros György Ukrajnában akar befektetni

Soros György amerikai milliárdos kijelentette, hogy kész befektetni az ukrán gazdaságba azonban megjegyezte, hogy véglegesen még nem hozott döntést ezzel kapcsolatban....

„Vizsgáljuk annak lehetőségét, hogy Ukrajnában fogunk befektetni, azonban döntés még nem született" – nyilatkozta Soros György Kijevben.

A milliárdos azonban megnevezte azt a három szférát, amelybe szívesen befektetne. „A legfontosabb szektor az energiaszektor. Ebbe csakis a Naftogaz reformja után eszközölnénk befektetést. Ez a szektor a beruházásokhoz szükséges, azonban a Naftogaz reformjára azért van szükség, hogy a földgáz ára reális szinten álljon" – állítja Soros György.

A pénzember a második legvonzóbb ágazatnak az agráripart nevezte. „Ezenkívül abba is be akarok fektetni, melyet az alapítványom is támogatni fog – ezek a belföldi menekültek. Segíteni fogjuk őket abban, hogy kisvállalkozásokat hozzanak létre" – jegyezte meg.

Soros György ezenkívül cáfolta azt a sajtóhírt, mely szerint szuverén kötvényeket vásárolna Ukrajnában.

Mint korábban azt hírül adtuk, sajtótájékoztatót tartott tegnap Petro Porosenko ukrán államfő, ahol elmondta, hogy nagyon sok ukrán él havi 1200 hrivnyából, ami jelenleg még a hivatalos létminimumnál is kevesebb. Forrás: Kárpátinfo.net

 

Photo - Nemzetközi neolib pénzvilág nem valami abszolút igazodási pont, azt teszik és mondják ami az érdekük. Ha tudnak hisztériát kelteni, hogy kamatot emeljünk, akkor megteszik. Sem módszertant, sem más indoklást nem adnak a minősítéseikhez. A bankok nyeresége csökkent, ezt emlegették, már csak azért is rossz indok a leminősítésre, mert a válság kezdetén is rendre pozitív mérlegük volt. És azt a pénzt az emberektől vették el, minél jobban szegényedett mindenki a bankok annál gyorsabban gazdago
1/18/2015 10:39:24 AM

z emberektől vették el, minél jobban szegényedett mindenki a bankok annál gyorsabban gazdagodtak!

Usa-ban a figyelmeztetések ellenére 2007 - 2008 előtt gerjesztették a kockázatos hitelkihelyezéseket - a hitelminősítők! Ugye, ez a válság egyik oka, álíltólag. Ennyire értenek hozzá, csak saját zsebre nyerészkednek, a zsidós pénzvilág tényleg olyan, mint egy rákos daganat.

Az imf annyival több, hogy a hitelért cserébe politikailag is gyarmatosít, eléri hogy mindent eladjon adott ország, örökre kamatgyarmat legyen, igen magas adókkal ám állami közoktatás, tömegközlekedés, egészségügy, infrastruktúra, más egyéb szociális és állami szolgáltatások nélkül! Munkásjogok is mennek a levesbe ha az imf diktál, háttérbe szorul a környezet védelme a profitszerzéssel szemben, és például az élelmiszerbiztonság is, mert jön a gmo!.

"Miért kapjuk mi drágán a hitelt. Ki adott (korábban) felhatalmazást az úgynevezett hitelminősítő intézeteknek, hogy egy magáncégként, besorolásával így dönthessen egy ország gazdasága felett. Mert ne ámítsuk magunkat. Ezen cégek véleménye meg "kódjai" alapján áraznak be minket, holott az egész rendszer álságos. Szerintem: a tartós hozamemelkedést a hitelminősítők felgyorsították, ugyanis a kormány a folyamatos leminősítés nyomán egyre és egyre magasabb kamatok mellett tudta csak finanszírozni az adóságot. Az az egyszerű összefüggés, hogy ha leminősítenek egy országot akkor az feljebb tolja a kamatot és nehezíti az ország helyzetét. Vagyis ebből következik, hogy a leminősítésben nincs nagy kockázat a hitelminősítő számára hiszen a lépés úgyis az általa előre jelzett következményekhez vezet. Ha nem is a leminősítés pillanatában, de később úgyis eljut az ország arra a szintre amit ő jósolt. Csak hogy éppen a hitelminősítő hathatós "segítségének köszönhetően". Hát ezért ennyire drágák azok a hitelek... Nem hiszem, hogy éppen miattunk."

Politikai eszköz a nyugati hitelminősítő

http://www.hidfo.net.ru/ 2015/01/17/ politikai-eszkoz-nyugati-hi telminosito

2015.01.17 16:00

A Fitch Ratings stabilról negatívra változtatta a Görögországra vonatkozó hosszú-távú pénzügyi előrejelzését, amiért ebben a hónapban az ország parlamenti választásokat tart, és Athénban is teljes külpolitikai fordulat várható. A Fitch pénteki közleménye szerint "a jelenlegi politikai bizonytalanság fokozza a Görögország hiteltörlesztői megbízhatóságára leselkedő kockázatokat".

Az előrejelzés szerint a január 25-én tartott országgyűlési választások bizonytalanná teszik a görögországi politika irányát, fokozzák a "pénzügyi nehézségek" megjelenésének kockázatát, és azzal fenyegetnek, hogy az ország újra recesszióba süllyed.

A hitelminősítő "előrejelzése" egy önbeteljesítő jóslat, a befektetők éppen amiatt menekülnek az országból, mert azt az elemzők egyre kockázatosabb befektetési környezetnek minősítik. A Fitch döntése önmagában is tőkekivonást idéz elő Görögországban, ami csökkenti Athén anyagi mozgásterét. Ezzel egy olyan helyzet áll elő Görögországban, hogy a kormány források nélkül marad, amiből csak úgy tud kikeveredni, ha a görög politika a nyugat számára kedvező irányt vesz (a Fitch szerint a görög politika irányával van gond), mert abban az esetben a befektetőket a korábbinál pozitívabb elbírálással újra visszaküldenék Görögországba, és javulna a kormány anyagi mozgástere.

Tetten érhető, hogy a nyugati hitelminősítő intézet ez alkalommal is politikai eszköz szerepét tölti be. Ha Görögország keleti nyitást hajt végre, a befektetők hanyatt-homlok menekülése lesz a szakmai ajánlás, hogy a kormány pénz nélkül maradjon. Abban az esetben minden, a keleti nyitással összefüggő projektet Oroszország maga kell hitelezzen (mert Athén nem tudná miből finanszírozni), a nyugatbarát hazai sajtó pedig démonizálni tudja a kormányt, amiért orosz hitelt vesz fel és "eladósítja az országot".

 

Photo
1/18/2015 6:59:21 AM

Másnak is feltűnt mekkora bunkó szabó zoltán a zsindexes "újságíró" (EZ újság? Inkább zsidó bérkommentelők és bérbloggerek szellemi szemete), ez az a seggarc aki soha jót nem bír írni a jobbról! Emlékszem valami zenekritikának álcázott liberális őrjöngésre, amit Kovács Ákosról írt. Ez a szabózé is egy libernyák tahó, mint mindenki aki ezek között klubtag. Nem tetszik a hipszter! devil emoticon

Le...néznek ezek a libernyákok minket, de mire fel. Hogy valami csodálatosan magas szellemi teljesítmény volna az, ha valaki megtanul pár polkorrekt vadliberális sablon brosúrát, aztán azokat ismételgeti! A valóságtól függetlenül. Ezeknél kötelező az aljaskodás, vagy maguktól ilyen elvetemültek? Mert a 444, cink, index, vs, hvg, origo félék ezt csinálják, de tévéfronton az rtl klub és az atv se különb.

Ha bármi lehetőség, pozíció, pénz kerül nem liberálisokhoz, vagy szerveződik némi nem neoliberális helyi, nemzeti érdekérvényesítés, a ballib horda rögtön szélsőségesez. Nem a rosszat akarják megőrizni a konzervatívok, hanem mindazt ami segít az egyénnek és a közösségnek kiteljesedni, az a szabadság ha saját hitük és értékrendjük szerint élhetnek a közösségek. Erre jönnek a liberrált percemberkék belepofázni és kötekedni, hogy hát ezt nem lehet mert akkor nácik vagytok. A libsik az élet ellenségei!

Gyűlölethét balliberáliséknál

http://www.flagmagazin.hu/ politika/ gyulolethet_balliberalisekn al

politika 2015. 01. 18.

Becsülendő, hogy egyes politikusok és újságírók változatlan hevességgel gyártják a „mucsai", „középkori", „baromarcú" jelzőket, de annyi kollegialitás azért szorult belém, hogy belesúgjam a fülükbe: az idő nem nekik dolgozik.

Volt egyszer egy '90-es évek, amikor az volt a szokás, hogy a balliberális értelmiség jelzőket aggatott minden olyan véleményre, amely gyökeresen eltért a sajátjától. Így születtek meg az olyan kifejezések, mint a „mucsai", a „faék egyszerűségű", a „középkori", a „szélsőjobboldali", az „idegenellenes", satöbbi.

Az elmúlt egy hétben valamiért reneszánszát éli a címkeosztás. Kezdte a 444 a „Csöppet homofób civil szervezetek támogatására büszke az államtitkár" című cikkével, amelyben majd' minden szereplőt szélsőjobboldalinak és valamely „gyűlöletcsoport" tagjának bélyegeznek. Hogy mennyire volt elfogulatlan az „oknyomozás", arra tegnap Szilvay Gergely adott mesteri választ a Mandineren.

http://mandiner.hu/cikk/ 20150113_szilvay_gergely_gy uloletlista_csodalkozik_a_ 444_hogy_jobbos_szervezete k_tamogatjak_a_jobbos_korm anyt

Aztán jött a Charlie Hebdo-merénylet, és a Szólásszabadság istenének áldozó pályatársak baromarcú-seggfejezni, szarzacskózni kezdték az épp szabadon szóló kollégánkat, Szőnyi Szilárdot. Nekik köszönhető, hogy sokan – amellett, hogy Charlie-k lettek a gyászban – mára lélekben a „Szilárd vagyok" kitűzőt is viselik.

http://valasz.hu/itthon/ a-gyulolet-es-a-szolasszaba dsag-tiszta-tukre-108378

Következett az Index szerzője „Az új középkort hirdette meg Orbán Párizsban" című publicisztikával, melyben úgy tesz, mintha kultúrkörökben fel sem lehetne vetni a bevándorlás szigorítását. Csakhogy azok a kultúrkörök, ahol ezt tényleg nem lehet felvetni, bizony egyre szűkebb átmérőjűek. Az Index-cikket aztán ezer másik, gyengébb kivitelű írás követte, hogy aztán megérkezzünk a 444 bevándorlásügyi zsebsajtózásához, melynek logikai és egyéb bukfenceit Zsuppán András kollégám már kivesézte.

http://valasz.hu/itthon/ 444-zsebsajtozas-esz-nelkul -108455

Csakhogy. A balliberalizmus azért tart ott, ahol, mert szeret rögvest unortodoxnak stemplizni minden véleményt, cselekedetet, amely nem ideologikus, hanem a valóságból próbál kiindulni. Anno az egész kórus szörnyen antiszociálisnak festette le, hogy a Fidesz iskoláztatáshoz – majd újabban óvodáztatáshoz – kötötte a családi pótlék folyósítását, azt pedig egyenesen bűnként azonosítják, hogy a szociális ellátásokat egyre több feltételhez kötik, és az alanyi jogú segélyezettek helyén ma már közmunkástömegek látszanak.

Pedig Európa, s benne Magyarország az elmúlt évtizedekben kipróbált mindent, amit szocialista vagy szociálliberális szegénypolitikának szokás hívni. És ugyanez vonatkozik a bevándorlás-politikára is. Ám, sajna, egyre kevesebb sikerről tudunk beszámolni, a balliberális szakértők receptjei nemigen működnek – a halálos áldozatok száma viszont drámaian nő. Becsülendő, hogy egyes politikusok és újságírók ennek ellenére is hisznek az eszmében, és változatlan hevességgel gyártják a „mucsai", „középkori", „baromarcú" jelzőket, de annyi kollegialitás azért szorult belém, hogy belesúgjam a fülükbe: az idő nem nekik dolgozik. És nem azért, mert a világ butul. Hanem, mert van életösztöne.

 

You are receiving this email because you subscribed to this feed at feedmyinbox.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

FB-RSS Feed for Balázs Kiss

FeedMyInbox
 

 

FB-RSS Feed for Balázs Kiss
FB-RSS Feed for Balázs Kiss

Nem a hitelképesség, hanem a cionizmus kiszolgálása az, amit a nyugati hitelminősítők értékelnek. A BRICS országok azért kapnak rossz minősítéseket tőlük, amiért mi is! Globális fegyelmező hatalom szervei ezek, Bogár László jól megfogalmazta. :) De egyáltalán minek vannak, ha egyszer POLITIKAI és nem gazdasági minősítők?! A libsi álságosság, hogy ők szakértők és nem politizálnak meg nem neolibek, aztán de. Nem is függetlenek, hiszen usraeli - City of London-os érdekszférába tartozó nemzetközi p
1/19/2015 6:05:32 PM

A nyugati hitelminősítők hadat üzennek az Eurázsiai Gazdasági Uniónak | Hídfő

Az igazság hangja Magyarországon, fő fókusz a hazai politika, a külföldi politika, Ázsia, Európa, Távol-Kelet, Közel-Kelet, Amerika, Oroszország, Kína, USA, Egyesült Államok.

 

Az isis-t Irán és Szíria ellen hozták létre a cionisták, többek közt. Ugyan minek izrael barát az, aki állítólag radikális iszlámista. Kamuszagú az egész. "A Pentagon terve, hogy támogatja úgynevezett mérsékelt fegyvereseket Szíriában, és így is harcoljon a terrorkalifátus ellen "teljes csalás" és a "hamis" állítás"- jelentette ki Dean Henderson. Az Egyesült Államok és szövetségesei egy totális háborút vívnak Assad szír elnök ellen, mert nem hajlandó országát a nyugat csatlósává tenni - fogalma
1/19/2015 5:39:09 AM

HUNHIR.INFO - természetesen magyar hírportál

John Kerry amerikai és Philip Hammond brit külügyminiszter csütörtökön Londonban megrendezi ISIS elleni harcra szerveződött koalíció tagállamainak találkozóját. Hammond a Daily Telegraph című londoni lappal közölte, hogy a találkozó fontos lehetőség lesz az eddig elért eredmények értékelésére. A lon…

 

Photo
1/18/2015 6:59:21 AM


Balázs Kiss added 2 new photos to the album Ars Poetica... xD.

 

You are receiving this email because you subscribed to this feed at feedmyinbox.com

If you no longer wish to receive these emails, you can unsubscribe from this feed, or manage all your subscriptions

FB-RSS Feed for Balázs Kiss

 

 

FB-RSS Feed for Balázs Kiss
FB-RSS Feed for Balázs Kiss // via fulltextrssfeed.com

Photo - Minden meg fog drágulni Ukrajnában, ami az élethez kell, mert jön a zsidó privatizálni, nyerészkedni! Ezért ne narancsforradalmárkodjon senki Budapesten se. Gyülekeznek a hiénák, a koncon marakodnak majd... Soros György Ukrajnában akar befektetni Soros György amerikai milliárdos kijelentette, hogy kész befektetni az ukrán gazdaságba azonban megjegyezte, hogy véglegesen még nem hozott döntést ezzel kapcsolatban. „Vizsgáljuk annak lehetőségét, hogy Ukrajnában fogunk befektetni, azonban döntés még nem született" – nyilatkozta Soros György Kijevben. A milliárdos azonban megnevezte azt a három szférát, amelybe szívesen befektetne. „A legfontosabb szektor az energiaszektor. Ebbe csakis a Naftogaz reformja után eszközölnénk befektetést. Ez a szektor a beruházásokhoz szükséges, azonban a Naftogaz reformjára azért van szükség, hogy a földgáz ára reális szinten álljon" – állítja Soros György. A pénzember a második legvonzóbb ágazatnak az agráripart nevezte. „Ezenkívül abba is be akarok fektetni, melyet az alapítványom is támogatni fog – ezek a belföldi menekültek. Segíteni fogjuk őket abban, hogy kisvállalkozásokat hozzanak létre" – jegyezte meg. Soros György ezenkívül cáfolta azt a sajtóhírt, mely szerint szuverén kötvényeket vásárolna Ukrajnában. Mint korábban azt hírül adtuk, sajtótájékoztatót tartott tegnap Petro Porosenko ukrán államfő, ahol elmondta, hogy nagyon sok ukrán él havi 1200 hrivnyából, ami jelenleg még a hivatalos létminimumnál is kevesebb. Forrás: Karpatinfo.net
1/19/2015 11:15:26 AM

Gyülekeznek a hiénák, a koncon marakodnak majd...

Soros György Ukrajnában akar befektetni

Soros György amerikai milliárdos kijelentette, hogy kész befektetni az ukrán gazdaságba azonban megjegyezte, hogy véglegesen még nem hozott döntést ezzel kapcsolatban....

„Vizsgáljuk annak lehetőségét, hogy Ukrajnában fogunk befektetni, azonban döntés még nem született" – nyilatkozta Soros György Kijevben.

A milliárdos azonban megnevezte azt a három szférát, amelybe szívesen befektetne. „A legfontosabb szektor az energiaszektor. Ebbe csakis a Naftogaz reformja után eszközölnénk befektetést. Ez a szektor a beruházásokhoz szükséges, azonban a Naftogaz reformjára azért van szükség, hogy a földgáz ára reális szinten álljon" – állítja Soros György.

A pénzember a második legvonzóbb ágazatnak az agráripart nevezte. „Ezenkívül abba is be akarok fektetni, melyet az alapítványom is támogatni fog – ezek a belföldi menekültek. Segíteni fogjuk őket abban, hogy kisvállalkozásokat hozzanak létre" – jegyezte meg.

Soros György ezenkívül cáfolta azt a sajtóhírt, mely szerint szuverén kötvényeket vásárolna Ukrajnában.

Mint korábban azt hírül adtuk, sajtótájékoztatót tartott tegnap Petro Porosenko ukrán államfő, ahol elmondta, hogy nagyon sok ukrán él havi 1200 hrivnyából, ami jelenleg még a hivatalos létminimumnál is kevesebb. Forrás: Kárpátinfo.net

 

Photo - Nemzetközi neolib pénzvilág nem valami abszolút igazodási pont, azt teszik és mondják ami az érdekük. Ha tudnak hisztériát kelteni, hogy kamatot emeljünk, akkor megteszik. Sem módszertant, sem más indoklást nem adnak a minősítéseikhez. A bankok nyeresége csökkent, ezt emlegették, már csak azért is rossz indok a leminősítésre, mert a válság kezdetén is rendre pozitív mérlegük volt. És azt a pénzt az emberektől vették el, minél jobban szegényedett mindenki a bankok annál gyorsabban gazdagodtak! Usa-ban a figyelmeztetések ellenére 2007 - 2008 előtt gerjesztették a kockázatos hitelkihelyezéseket - a hitelminősítők! Ugye, ez a válság egyik oka, álíltólag. Ennyire értenek hozzá, csak saját zsebre nyerészkednek, a zsidós pénzvilág tényleg olyan, mint egy rákos daganat. Az imf annyival több, hogy a hitelért cserébe politikailag is gyarmatosít, eléri hogy mindent eladjon adott ország, örökre kamatgyarmat legyen, igen magas adókkal ám állami közoktatás, tömegközlekedés, egészségügy, infrastruktúra, más egyéb szociális és állami szolgáltatások nélkül! Munkásjogok is mennek a levesbe ha az imf diktál, háttérbe szorul a környezet védelme a profitszerzéssel szemben, és például az élelmiszerbiztonság is, mert jön a gmo!. "Miért kapjuk mi drágán a hitelt. Ki adott (korábban) felhatalmazást az úgynevezett hitelminősítő intézeteknek, hogy egy magáncégként, besorolásával így dönthessen egy ország gazdasága felett. Mert ne ámítsuk magunkat. Ezen cégek véleménye meg "kódjai" alapján áraznak be minket, holott az egész rendszer álságos. Szerintem: a tartós hozamemelkedést a hitelminősítők felgyorsították, ugyanis a kormány a folyamatos leminősítés nyomán egyre és egyre magasabb kamatok mellett tudta csak finanszírozni az adóságot. Az az egyszerű összefüggés, hogy ha leminősítenek egy országot akkor az feljebb tolja a kamatot és nehezíti az ország helyzetét. Vagyis ebből következik, hogy a leminősítésben nincs nagy kockázat a hitelminősítő számára hiszen a lépés úgyis az általa előre jelzett következményekhez vezet. Ha nem is a leminősítés pillanatában, de később úgyis eljut az ország arra a szintre amit ő jósolt. Csak hogy éppen a hitelminősítő hathatós "segítségének köszönhetően". Hát ezért ennyire drágák azok a hitelek... Nem hiszem, hogy éppen miattunk." Politikai eszköz a nyugati hitelminősítő http://www.hidfo.net.ru/2015/01/17/politikai-eszkoz-nyugati-hitelminosito 2015.01.17 16:00 A Fitch Ratings stabilról negatívra változtatta a Görögországra vonatkozó hosszú-távú pénzügyi előrejelzését, amiért ebben a hónapban az ország parlamenti választásokat tart, és Athénban is teljes külpolitikai fordulat várható. A Fitch pénteki közleménye szerint "a jelenlegi politikai bizonytalanság fokozza a Görögország hiteltörlesztői megbízhatóságára leselkedő kockázatokat". Az előrejelzés szerint a január 25-én tartott országgyűlési választások bizonytalanná teszik a görögországi politika irányát, fokozzák a "pénzügyi nehézségek" megjelenésének kockázatát, és azzal fenyegetnek, hogy az ország újra recesszióba süllyed. A hitelminősítő "előrejelzése" egy önbeteljesítő jóslat, a befektetők éppen amiatt menekülnek az országból, mert azt az elemzők egyre kockázatosabb befektetési környezetnek minősítik. A Fitch döntése önmagában is tőkekivonást idéz elő Görögországban, ami csökkenti Athén anyagi mozgásterét. Ezzel egy olyan helyzet áll elő Görögországban, hogy a kormány források nélkül marad, amiből csak úgy tud kikeveredni, ha a görög politika a nyugat számára kedvező irányt vesz (a Fitch szerint a görög politika irányával van gond), mert abban az esetben a befektetőket a korábbinál pozitívabb elbírálással újra visszaküldenék Görögországba, és javulna a kormány anyagi mozgástere. Tetten érhető, hogy a nyugati hitelminősítő intézet ez alkalommal is politikai eszköz szerepét tölti be. Ha Görögország keleti nyitást hajt végre, a befektetők hanyatt-homlok menekülése lesz a szakmai ajánlás, hogy a kormány pénz nélkül maradjon. Abban az esetben minden, a keleti nyitással összefüggő projektet Oroszország maga kell hitelezzen (mert Athén nem tudná miből finanszírozni), a nyugatbarát hazai sajtó pedig démonizálni tudja a kormányt, amiért orosz hitelt vesz fel és "eladósítja az országot".
1/18/2015 4:39:24 PM

z emberektől vették el, minél jobban szegényedett mindenki a bankok annál gyorsabban gazdagodtak!

Usa-ban a figyelmeztetések ellenére 2007 - 2008 előtt gerjesztették a kockázatos hitelkihelyezéseket - a hitelminősítők! Ugye, ez a válság egyik oka, álíltólag. Ennyire értenek hozzá, csak saját zsebre nyerészkednek, a zsidós pénzvilág tényleg olyan, mint egy rákos daganat.

Az imf annyival több, hogy a hitelért cserébe politikailag is gyarmatosít, eléri hogy mindent eladjon adott ország, örökre kamatgyarmat legyen, igen magas adókkal ám állami közoktatás, tömegközlekedés, egészségügy, infrastruktúra, más egyéb szociális és állami szolgáltatások nélkül! Munkásjogok is mennek a levesbe ha az imf diktál, háttérbe szorul a környezet védelme a profitszerzéssel szemben, és például az élelmiszerbiztonság is, mert jön a gmo!.

"Miért kapjuk mi drágán a hitelt. Ki adott (korábban) felhatalmazást az úgynevezett hitelminősítő intézeteknek, hogy egy magáncégként, besorolásával így dönthessen egy ország gazdasága felett. Mert ne ámítsuk magunkat. Ezen cégek véleménye meg "kódjai" alapján áraznak be minket, holott az egész rendszer álságos. Szerintem: a tartós hozamemelkedést a hitelminősítők felgyorsították, ugyanis a kormány a folyamatos leminősítés nyomán egyre és egyre magasabb kamatok mellett tudta csak finanszírozni az adóságot. Az az egyszerű összefüggés, hogy ha leminősítenek egy országot akkor az feljebb tolja a kamatot és nehezíti az ország helyzetét. Vagyis ebből következik, hogy a leminősítésben nincs nagy kockázat a hitelminősítő számára hiszen a lépés úgyis az általa előre jelzett következményekhez vezet. Ha nem is a leminősítés pillanatában, de később úgyis eljut az ország arra a szintre amit ő jósolt. Csak hogy éppen a hitelminősítő hathatós "segítségének köszönhetően". Hát ezért ennyire drágák azok a hitelek... Nem hiszem, hogy éppen miattunk."

Politikai eszköz a nyugati hitelminősítő

http://www.hidfo.net.ru/ 2015/01/17/ politikai-eszkoz-nyugati-hi telminosito

2015.01.17 16:00

A Fitch Ratings stabilról negatívra változtatta a Görögországra vonatkozó hosszú-távú pénzügyi előrejelzését, amiért ebben a hónapban az ország parlamenti választásokat tart, és Athénban is teljes külpolitikai fordulat várható. A Fitch pénteki közleménye szerint "a jelenlegi politikai bizonytalanság fokozza a Görögország hiteltörlesztői megbízhatóságára leselkedő kockázatokat".

Az előrejelzés szerint a január 25-én tartott országgyűlési választások bizonytalanná teszik a görögországi politika irányát, fokozzák a "pénzügyi nehézségek" megjelenésének kockázatát, és azzal fenyegetnek, hogy az ország újra recesszióba süllyed.

A hitelminősítő "előrejelzése" egy önbeteljesítő jóslat, a befektetők éppen amiatt menekülnek az országból, mert azt az elemzők egyre kockázatosabb befektetési környezetnek minősítik. A Fitch döntése önmagában is tőkekivonást idéz elő Görögországban, ami csökkenti Athén anyagi mozgásterét. Ezzel egy olyan helyzet áll elő Görögországban, hogy a kormány források nélkül marad, amiből csak úgy tud kikeveredni, ha a görög politika a nyugat számára kedvező irányt vesz (a Fitch szerint a görög politika irányával van gond), mert abban az esetben a befektetőket a korábbinál pozitívabb elbírálással újra visszaküldenék Görögországba, és javulna a kormány anyagi mozgástere.

Tetten érhető, hogy a nyugati hitelminősítő intézet ez alkalommal is politikai eszköz szerepét tölti be. Ha Görögország keleti nyitást hajt végre, a befektetők hanyatt-homlok menekülése lesz a szakmai ajánlás, hogy a kormány pénz nélkül maradjon. Abban az esetben minden, a keleti nyitással összefüggő projektet Oroszország maga kell hitelezzen (mert Athén nem tudná miből finanszírozni), a nyugatbarát hazai sajtó pedig démonizálni tudja a kormányt, amiért orosz hitelt vesz fel és "eladósítja az országot".

 

Photo
1/18/2015 12:59:21 PM

Másnak is feltűnt mekkora bunkó szabó zoltán a zsindexes "újságíró" (EZ újság? Inkább zsidó bérkommentelők és bérbloggerek szellemi szemete), ez az a seggarc aki soha jót nem bír írni a jobbról! Emlékszem valami zenekritikának álcázott liberális őrjöngésre, amit Kovács Ákosról írt. Ez a szabózé is egy libernyák tahó, mint mindenki aki ezek között klubtag. Nem tetszik a hipszter! devil emoticon

Le...néznek ezek a libernyákok minket, de mire fel. Hogy valami csodálatosan magas szellemi teljesítmény volna az, ha valaki megtanul pár polkorrekt vadliberális sablon brosúrát, aztán azokat ismételgeti! A valóságtól függetlenül. Ezeknél kötelező az aljaskodás, vagy maguktól ilyen elvetemültek? Mert a 444, cink, index, vs, hvg, origo félék ezt csinálják, de tévéfronton az rtl klub és az atv se különb.

Ha bármi lehetőség, pozíció, pénz kerül nem liberálisokhoz, vagy szerveződik némi nem neoliberális helyi, nemzeti érdekérvényesítés, a ballib horda rögtön szélsőségesez. Nem a rosszat akarják megőrizni a konzervatívok, hanem mindazt ami segít az egyénnek és a közösségnek kiteljesedni, az a szabadság ha saját hitük és értékrendjük szerint élhetnek a közösségek. Erre jönnek a liberrált percemberkék belepofázni és kötekedni, hogy hát ezt nem lehet mert akkor nácik vagytok. A libsik az élet ellenségei!

Gyűlölethét balliberáliséknál

http://www.flagmagazin.hu/ politika/ gyulolethet_balliberalisekn al

politika 2015. 01. 18.

Becsülendő, hogy egyes politikusok és újságírók változatlan hevességgel gyártják a „mucsai", „középkori", „baromarcú" jelzőket, de annyi kollegialitás azért szorult belém, hogy belesúgjam a fülükbe: az idő nem nekik dolgozik.

Volt egyszer egy '90-es évek, amikor az volt a szokás, hogy a balliberális értelmiség jelzőket aggatott minden olyan véleményre, amely gyökeresen eltért a sajátjától. Így születtek meg az olyan kifejezések, mint a „mucsai", a „faék egyszerűségű", a „középkori", a „szélsőjobboldali", az „idegenellenes", satöbbi.

Az elmúlt egy hétben valamiért reneszánszát éli a címkeosztás. Kezdte a 444 a „Csöppet homofób civil szervezetek támogatására büszke az államtitkár" című cikkével, amelyben majd' minden szereplőt szélsőjobboldalinak és valamely „gyűlöletcsoport" tagjának bélyegeznek. Hogy mennyire volt elfogulatlan az „oknyomozás", arra tegnap Szilvay Gergely adott mesteri választ a Mandineren.

http://mandiner.hu/cikk/ 20150113_szilvay_gergely_gy uloletlista_csodalkozik_a_ 444_hogy_jobbos_szervezete k_tamogatjak_a_jobbos_korm anyt

Aztán jött a Charlie Hebdo-merénylet, és a Szólásszabadság istenének áldozó pályatársak baromarcú-seggfejezni, szarzacskózni kezdték az épp szabadon szóló kollégánkat, Szőnyi Szilárdot. Nekik köszönhető, hogy sokan – amellett, hogy Charlie-k lettek a gyászban – mára lélekben a „Szilárd vagyok" kitűzőt is viselik.

http://valasz.hu/itthon/ a-gyulolet-es-a-szolasszaba dsag-tiszta-tukre-108378

Következett az Index szerzője „Az új középkort hirdette meg Orbán Párizsban" című publicisztikával, melyben úgy tesz, mintha kultúrkörökben fel sem lehetne vetni a bevándorlás szigorítását. Csakhogy azok a kultúrkörök, ahol ezt tényleg nem lehet felvetni, bizony egyre szűkebb átmérőjűek. Az Index-cikket aztán ezer másik, gyengébb kivitelű írás követte, hogy aztán megérkezzünk a 444 bevándorlásügyi zsebsajtózásához, melynek logikai és egyéb bukfenceit Zsuppán András kollégám már kivesézte.

http://valasz.hu/itthon/ 444-zsebsajtozas-esz-nelkul -108455

Csakhogy. A balliberalizmus azért tart ott, ahol, mert szeret rögvest unortodoxnak stemplizni minden véleményt, cselekedetet, amely nem ideologikus, hanem a valóságból próbál kiindulni. Anno az egész kórus szörnyen antiszociálisnak festette le, hogy a Fidesz iskoláztatáshoz – majd újabban óvodáztatáshoz – kötötte a családi pótlék folyósítását, azt pedig egyenesen bűnként azonosítják, hogy a szociális ellátásokat egyre több feltételhez kötik, és az alanyi jogú segélyezettek helyén ma már közmunkástömegek látszanak.

Pedig Európa, s benne Magyarország az elmúlt évtizedekben kipróbált mindent, amit szocialista vagy szociálliberális szegénypolitikának szokás hívni. És ugyanez vonatkozik a bevándorlás-politikára is. Ám, sajna, egyre kevesebb sikerről tudunk beszámolni, a balliberális szakértők receptjei nemigen működnek – a halálos áldozatok száma viszont drámaian nő. Becsülendő, hogy egyes politikusok és újságírók ennek ellenére is hisznek az eszmében, és változatlan hevességgel gyártják a „mucsai", „középkori", „baromarcú" jelzőket, de annyi kollegialitás azért szorult belém, hogy belesúgjam a fülükbe: az idő nem nekik dolgozik. És nem azért, mert a világ butul. Hanem, mert van életösztöne.

 

Photo - Nem érdemes nato tagnak lenni, cionistákkal közösséget vállalni. Nem csak Palesztinában, Libanonban és és Szíriában de az egész világon ugyanaz a zsidó kegyetlenség jellemző az atlanti katonai szövetségre. Ezek csak rombolni tudnak, és nem szolgálja a biztonságunkat se, ha az egész világ által jogosan megutált cionisták mellé állunk! "Vanya nem Charlie! Pár nappal ezelőtt adtunk hírt arról, hogy az egyik ukrán bombázás következtében egy 8 éves donyecki kisfiú, Vagya végtagjait elvesztette, és belső sérüléseket is szenvedett. Érdekes, hogy ezt a tragédiát nem karolta fel a nyugati média, de az is igaz, hogy Vanya nem istengyalázó!"
1/18/2015 1:35:03 AM


Vanya nem Charlie!

Pár nappal ezelőtt adtunk hírt arról, hogy az egyik ukrán bombázás következtében egy 8 éves donyecki kisfiú, Vagya végtagjait elvesztette, és belső sérüléseket is szenvedett.

Érdekes, hogy ezt a tragédiát nem karolta fel a nyugati média, de az is igaz, hogy Vanya nem istengyalázó!

 

Thank You for subscribing this feed. Please follow the link to confirm subscription Click here