2017. április 8., szombat

Az Európai Parlament által szerdán elfogadott jelentés visszatér az európai baloldal elmúlt években folytatott, bevándorlást ösztönző politikájához. Az elképesztő kijelentéseket, csúsztatásokat tartalmazó dokumentumot megszavazó baloldali és liberális képviselők többek közt kiterjesztenék a menekültek fogalmát, szélesebb mozgásszabadságot biztosítanának a bevándorlóknak, előmozdítanák a legális migrációt, és ami a legfontosabb, megkönnyítenék a családegyesítéseket és az áttelepítéseket. Mi több, az utóbbit egy állandó programként képzelnék el, ami gyakorlatilag egyenlő a kvótával. A dokumentum azt a képtelen állítást is megfogalmazza, hogy az EU eddig túlságosan is a bevándorlók beáramlásának csökkentésére vagy megállítására összpontosított. Egy új diktatúra, és vele a nemzet teljes felszámolása abból lenne, ha a ballib vissza bírna térni a hatalomba.

Magyarázkodásokat azaz narratívákat fogalmazni a milliós migránsbetelepítés mellett, erre vannak súlyos soros és uniós pénzek. A "mindenkit be kell fogadni, mert különben megbüntetünk" lett a hivatalos uniós irányelv. Sőt, szervezetten hozni fogják a kontinensfoglaló muszlim hordát Európába!

"Az EU eddig túlságosan is a bevándorlók beáramlásának csökkentésére vagy megállítására összpontosított"

Még ennyire sem "szabad" akadályozni a pár évtizedes távlaton belül az európai nemzetek végét jelentő tömeges idegen beáramlást. Soros megrendelésére.

Azon okoskodni meg PC liberális nyavalyogni, hogy jajj de nem demokratikus a ceu-t kipécézni?! Hazaárulásért egyetlen méltó büntetés létezik : a halál.

Egy új diktatúra, és vele a nemzet teljes felszámolása abból lenne, ha a ballib vissza bírna térni a hatalomba. Rejtett választási együttműködés lesz, ha pl. a jobbik, az mszp, az lmp, a dk nem indítanak jelöltet valahol, így az egyedül versengő (jellemző) együtt-es liberális képviselő nyer a fideszessel szemben.

A globálliberálisok a vén Európa torkára teszik a nagykést - vagy elmenekülünk, vagy felvesszük a harcot

"Az Európai Parlament által szerdán elfogadott jelentés visszatér az európai baloldal elmúlt években folytatott, bevándorlást ösztönző politikájához. Az elképesztő kijelentéseket, csúsztatásokat tartalmazó dokumentumot megszavazó baloldali és liberális képviselők többek közt kiterjesztenék a menekültek fogalmát, szélesebb mozgásszabadságot biztosítanának a bevándorlóknak, előmozdítanák a legális migrációt, és ami a legfontosabb, megkönnyítenék a családegyesítéseket és az áttelepítéseket. Mi több, az utóbbit egy állandó programként képzelnék el, ami gyakorlatilag egyenlő a kvótával.

A dokumentum azt a képtelen állítást is megfogalmazza, hogy az EU eddig túlságosan is a bevándorlók beáramlásának csökkentésére vagy megállítására összpontosított.

Az EP balliberális többsége által szerdán megszavazott jelentés felszólítja az Uniót és a tagállamokat a biztonságos és jogszerű migrációs lehetőségek kialakítására, többek között hatékonyabb családegyesítési mechanizmusok és áttelepítési programok révén.

Az elfogadott dokumentum az áttelepítési mechanizmus kiegészítését is sürgeti, hogy minél könnyebbé váljon a bevándorlás.

Az elfogadott jelentés szerint el kell törölni a migrációt szabálysértésként kezelő, büntető jellegű jogi kereteket, ezzel párhuzamosan pedig a biztonságos és jogszerű migrációs lehetőségek sürgős, konkrét és kézzelfogható kialakítására van szükség. A jelentés szerint haladéktalanul meg kell szüntetni a migránsok őrizetbe vételét is.

Az elfogadott dokumentum szerint az Unió eddig túlságosan a beáramlás csökkentésére vagy megállítására összpontosított, és leszögezi, hogy a jobb és biztonságosabb élet reményében az otthona elhagyására kényszerülő összes embernek védelmet kellene adni."

A jelentés alapján ezért a menekültek fogalmát ki kell terjeszteni azokra, akik a szegénység és az éghajlatváltozás miatt hagyják el a szülőföldjüket. Az Európai Parlament által elfogadott szöveg hangsúlyozza, hogy a segélyeket politikai, gazdasági vagy biztonsági megfontolásoktól mentesen kell nyújtani.

A jelentés szerint a migránsoknak és a menekülteknek mindemellett segítséget kell nyújtani, hogy olyan helyre költözhessenek, ahol vannak munkalehetőségek és segítséget kell adni a tanuláshoz és elhelyezkedéshez is.

A jelentés megállapítja, hogy a nemzetközi migráció hozzájárulhat a társadalmi-gazdasági fejlődéshez.

A populizmus ellensúlyozása érdekében pedig olyan pozitív narratívák kidolgozását sürgeti, amelyek a migrációt a befogadó országok számára lehetőségként jelenítik meg.

Az Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi Bizottság által megfogalmazott kiegészítés szerint az embercsempészettel és az emberkereskedelemmel szembeni fellépés legjobb módja a törvényes és biztonságos utak létrehozása a migránsok és a menekültek számára, ezért javasolják a legális bevándorlási útvonalak létrehozását és megerősítését, illetve a családegyesítési politika kiterjesztését is."

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=103199

Soros-harc: jobboldali tények és balliberális álhírek

Lovas István

Éles különbség van a fősodratú, és nem fősodratú médiában leírtak között a CEU, valamint Soros megítélésében

Heller Ágnes véleményére alapozza egy lap Magyarország bírálatát

Sorosról, mint kiemelkedő emberbarátról írnak

Az önkényes válogatás elkerülése céljából a Soros-egyetem ügyében kirobbant globális őrjöngés ügyében szemelgessünk csak a tegnapi és mai fősodratú és nem fősodratú médiában az erről megjelent több száz írásból. Nehéz nem azt a következtetést levonni, hogy a hatalmas tőkével bíró fősodratú médiumok az általuk újabban óránként elítélt álhírek fő hordozói, a komolyabb nem fősodratú médiumok – és itt nem az alternatív sajtó kerge részére gondolunk – jobbára a tények hirdetői.

Heller Ágnes is megszólal

Nézzük a konkrétumokat. Akik szerint tény, hogy Magyarországon diktatúra uralkodik, illetve, hogy a felsőoktatási törvény módosítása diktatúrát jelent, nyilván olyan forrásokból táplálkoznak tételük alátámasztására és megerősítésére, mint a vezető olasz lapnak, a Corriere della Sera papírkiadásának pénteki, online portáljának tegnap késő esti cikke, amelynek címe így hangzik:

A Soros-egyetem elleni törvény – Heller: Egy új diktatúra.

A tizedelő Lukács iskolájába járó Hellernek az elmúlt évtizedekben ez csak a legfrissebb kirohanása Magyarország ellen. Az pedig közhely, hogy ez a társaság hetente árasztja el olyan nyilatkozataival a fősodratú nyugati médiumokat, miszerint Orbán rendszere rosszabb Kádár „puha diktatúrájánál", miközben ömlesztik a kötelező társításokat „a történelem legsötétebb korszakával", Hitlerrel, Mussolinival, a közép-ázsiai diktatúrákkal kapcsolatban. Kiötlőinek néha nem is lenne előnytelen élőben megtapasztalniuk például a Nyugat- barát Üzbegisztánban az ottani uralkodó elleni véletlen kikelésük következményeit.

Az Egyesült Államok fővárosi balliberális/neokonzervatív lapjában, a Washington Postban a neokonzervatív, így szükségszerűen a jobboldali Magyarországot utáló egyik nagyon ismert figurája, Anne Applebaum ragadott tollat, hogy ezzel a címmel sikoltsa a világba soros iszonyatát: „Vajon Trump megengedi Magyarországnak, hogy megússza a felsőoktatási szabadság elleni támadását?" A cikk végkövetkeztetése: „Majd meglátjuk."

Durva hangvételű írások Magyarországról

A brit Daily Expresst a Richard (Gyöngyöspata/Budapest Beacon) Fieldnek hála elindult LMP-s Hadházy Ákos kijelentése rengette meg annyira, hogy több mint öt oldalon tudósított azon kijelentéséről, mely szerint a Soros-féle civil szervezetek elleni kormányzati „támadás" egyenlő a sárga csillag rájuk kényszerített viselésével. Hogy az ilyen szervezeteknek Izraelben vagy az Egyesült Államokban 1938 óta már működő igen erős azonosítása miért nem sárga csillag, azt a fősodratú sajtót nem érdekli, mert tény. A cikk címe: „Magyarországot 'a náci Németországhoz' hasonlították, ahogyan európai parlamenti képviselők sürgetik az egyetem ellenes lecsapás megbüntetését."

E fősodratnak Soros szuper emberbarát, aki a világért se avatkozna be országok belügyeibe.

Tudjuk. Csak a szegény tényeket kellene erről is tájékoztatni. Ukrajnától Macedónián át Budapestig. És néhány ország bíróságát is, amely országokba jobb, ha Soros az ellene hozott ítéletek miatt be sem próbál lépni. A „Putyin parancsolta Orbánnak a Soros-egyetem bezárását" fajtájú kamuhírekre nem vevő alternatív média az elmúlt napokban már hírül adta azt a tényt, hogy az olasz államügyészség vizsgálatot indított a Földközi-tengeren migránsmentéssel foglalkozó civil szervezetek ügyében, mert kiderült, biznisz és illegális tevékenység van a háttérben, ugyanis e szervezetek összejátszanak az embercsempészekkel. Most a francia Medias-Press Info közli azt a hírt, hogy Sorost is beidézhetik az ügyben, ugyanis szervezetei nyakig benne vannak a kriminális összjátékban.
A város, amelyet Soros nem tudott bezárni

A konzervatív The American Spectator honlapjára pénteken került ki „Ferguson: a város, amelyet George Soros nem tudott bezárni" című cikk, amely arról ír, milyen gigantikus és pusztító hadjáratot indított Soros szervezetein át a Missouri államban lévő St. Louis mellett fekvő Ferguson polgármestere és az ott élő jobboldaliak ellen George Soros 2014-ben, amikor ott a rendőrség egy afro-amerikait lelőtt és ezzel a fősodratú média a 21 ezer lakosú kisvárost világszerte negatív színben feltüntetve tette hírhedté.

Csupán egy mondat a cikkből: „A New York Times, a Guardian, a Le Monde, az Al Jazeera, a BBC, a CNN, a PBS és a globális fősodratú média többi része hűen követte a Soros-vonalat". Most a város lakói ismét James Knowlest, a Soros segítségével akkor megbuktatott polgármestert választották újra. Knowlest „a fehérség arcának" bélyegezték. A cikk szerzője nem jugoszláv ürgebőrben úszkáló békaember, hanem Joseph P. Duggan, aki korában az amerikai külügyminisztériumban és a Fehér Házban teljesített szolgálatot Ronald Reagan elnök idején.

Arról pedig hallgassunk, hiszen csupán egy diktatúratámogató lapocska vagyunk, hogy ma két bulvárlap, az amerikai New York Post és a brit Daily Mail ír arról, miszerint Daisy Soros, George Soros 87 éves sógornőjének a bíróság előtt kell felelni azon vádakra, miszerint 43 éves fekete jamaikai muzulmán sofőrjét new yorki lakásában a padlón altatta, miközben rendszeresen lebuzizta és rasszista jelzőkkel spékelt szövegekkel szidalmazta. A vendégágyban kutyái aludtak. Ami persze pontosan bemutatja, hazai Soros-védőink valódi érzéseit és így lakókörnyezetük totális migránsmentességének miértjét.

http://magyaridok.hu/kulfold/soros-harc-jobboldali-tenyek-es-balliberalis-alhirek-1557058/

Sokat megosztott szennyblog a "kettős mérce" - "a Kettős Mérce szerzője, a Népszabadság korábbi munkatársa, Attila Kálmán " zsidóhipszter SJW. A népszabadság, ami mellett a Jobbik kiállt. „Én adtam a Jobbik lelkét, én is veszem el” hát, mindent lehet, de így szavazat egyre kevesebb lesz, a többi hely foglalt. "rejtély, hogy Vona mit csinál – hangsúlyozta Tóth Gy. László." Úgy tapsoljunk az agyatlan Orbánozásnak, hogy azzal a szocionistákat hozzuk vissza.

Sokat megosztott szennyblog a "kettős mérce" - "a Kettős Mérce szerzője, a Népszabadság korábbi munkatársa, Attila Kálmán " zsidóhipszter SJW

Úgy tapsoljunk az agyatlan Orbánozásnak, hogy azzal a szocionistákat hozzuk vissza.

A népszabadság, ami mellett a Jobbik kiállt.

A helyét is sóval fogjuk beszántani-tól ez már nagyon messze van. Nem tisztességes igazi baloldali, hanem neoliberális kapitalista lap volt a NOL. Vagy balos valami, vagy vadkapitalista : a népszabóság utóbbi volt. Hazugságból van az egész ház tetőtől talpig, ez a létező baloldal.

„Én adtam a Jobbik lelkét, én is veszem el" hát, mindent lehet, de így szavazat egyre kevesebb lesz, a többi hely foglalt

"Tóth Gy. László politológus, aki a Jobbik feladatáról hosszan értekezett a soltvadkerti találkozón, leszögezte: teljesen irracionálisnak, megmagyarázhatatlannak, politikailag pedig elhibázottnak tartja a párt döntését.

– Vona Gábor létrehozott egy pártot a szélsőjobboldali eszmékre alapozva, ám potenciálisan a magyar társadalom 15-20 százaléka vall ilyen nézeteket, és körülbelül negyven százalék enyhén antiszemita. Aztán ezt az eszmeiséget otthagyta, kitalálta, hogy bemegy centrumba, ahol viszont ott van a Fidesz, amely az egészet lefedi, így nincs hely. Emiatt olyanokat lép, amivel csúszik át balra, de ez szintén képtelenség, amire ő is rájött. Vona Gábor jelenleg egy elképesztően nagy légüres térben van, és megmagyarázhatatlanok a lépései, amivel összezavarja saját választóit is. Ez így öngól, rejtély, hogy Vona mit csinál – hangsúlyozta Tóth Gy. László."

Én is a 40% asszem. ;)

Pályázatot írt ki Soros alapítványa a kormányzati gyakorlat "megváltoztatására"; így pénzelik a felforgató "civileket". Aki nyiltan egy törvényesen megválasztott kormány megdöntésére biztat, azt azonnal ki kell utasítani az országból. Miért volna joga sorosnak kormánybuktatásra pénzelni itt bárkit?! Nem vagyunk szuverén ország?!

Nemzeti célú és / vagy konzervatív egyesületek bármelyike az esélytelenek nyugalmával indulhat ezeken a sorosos pályázatokon.

Aki nyiltan egy törvényesen megválasztott kormány megdöntésére biztat, azt azonnal ki kell utasítani az országból. Miért volna joga sorosnak kormánybuktatásra pénzelni itt bárkit?! Nem vagyunk szuverén ország?!

"Ezek a Soros által támogatott szervezetek mellett ott van a fő felforgató képző CEU. Ebből az intézményből kerülnek ki aztán a különböző kis felforgatók. Azután mint a vírus csak szaporodnak. Először a polip fejét /CEU/ kell levágni és utána a csápjait, az az a kis szervezeteit. Helsinki, Tasz, Nyilt Társadalom és a többi hozzá kapcsolódókat. Amíg a kormány ezt nem teszi meg, akkor a vírus még jobban fog szaporodni. Nem szabad meghátrálni, mert Ukrajna sorsára juthat Magyarország."

Pályázatot írt ki Soros alapítványa a kormányzati gyakorlat "megváltoztatására"; így pénzelik a felforgató "civileket"

Kiírást tett közzé a George Soros által alapított és finanszírozott Nyílt Társadalom Alapítványok (Open Society Foundations), melyben olyan civil szervezeteket keresnek, amelyek hajlandóak tenni – például – "a kormányzati partikularizmus visszaszorítása érdekében".

Az alapítvány hazánkon kívül Romániából és Bulgáriából is várja a pályázók jelentkezését – kizárólag angol nyelven. A kiírás kitér rá: a pályázat célja, hogy "a kormányzati gyakorlaton változtasson".

A pályázatot kiíró Nyílt Társadalom Alapítványok közzétette a tavaly általuk támogatott szervezetek listáját, ezen szerepel sokak mellett a Labrisz Leszbikus Egyesület (az egyesület vidéken folytatott "tájékoztatási tevékenységét" 15 ezer dollárral elősegítendő), a Migráns Segítség Magyarország nevű egyesület (a 80 ezer dolláros támogatás célja, hogy az egyesületet segítse a migránsokat támogató szolgáltatások tervének kialakításában és megvalósításában), de jelentős támogatást kapott több cigány szervezet, illetve "szexmunkás-érdekvédő" alapítvány is.

A "Magyar" Helsinki Bizottságot 610 ezer dollárral támogatta a Soros-féle alapítvány a "menedékkéréshez való jog védelme érdekében", a "drogpolitika megreformálása érdekében" is tevékenykedő Társaság a Szabadságjogokért pedig 110 ezer dollárt kapott.

https://kuruc.info/r/2/171455/

Az USA a terroristákat támogatja Szíriában, és sajnos továbbra is a cionliberálisokat támogatja szerte a világon, az usa nem azonos egy szem elnökével akinek KORLÁTOZOTT hatalma van csupán. És zsidó veje. Vagy marad Asszad, vagy anarchia jön és vele az iszlám állam. És még több migráns Európába!!! Utóbbi a cionisták és izrael érdeke egyaránt. Nem véletlen uszulnak a libsik a törvényes szír elnök ellen.

Az USA a terroristákat támogatja Szíriában

Az usa sajnos továbbra is a cionliberálisokat támogatja szerte a világon, az usa nem azonos egy szem elnökével akinek KORLÁTOZOTT hatalma van csupán. És zsidó veje.

https://kuruc.info/r/4/171440/

Vagy marad Asszad, vagy anarchia jön és vele az iszlám állam. És még több migráns Európába!!! Utóbbi a cionisták és izrael érdeke egyaránt. Nem véletlen uszulnak a libsik a törvényes szír elnök ellen.

Nagykövet: az USA a terroristákat támogatja Szíriában

Szíria kínai nagykövete, Imad Musztafa pénteken a Szputnyik hírügynökségnek nyilatkozva azt mondta, a Sha'irat repülőtér lebombázása annak nyílt elismerését jelenti, hogy az Egyesült Államok katonai beavatkozással támogatja a terroristákat egy szuverén országban.

A Homsz provinciában működő repülőtér lebombázása a terroristák támogatásának indikátora, az amerikai légicsapás bátorítást jelent a terroristáknak, hogy folytassák az államellenes harcot – mondta Imad Musztafa, Szíria kínai nagykövete (volt amerikai nagykövet) a Szputnyik hírügynökségnek nyilatkozva.

Csütörtök éjjel az amerikai hadsereg Tomahawk cirkálórakétákat indított és lebombázott egy katonai létesítményt, amit a szíriai hadsereg a terrorszervezetek elleni légicsapások kiindulópontjaként használ. A beavatkozás ezáltal a terrorszervezetek számára előnyös irányba döntötte a mérleg nyelvét, emellett annak kockázatát hordozza, hogy a civil lakosság elleni vegyi támadás a jövőben is megismétlődhet.

„Szíriai katonai létesítmények megsemmisítése egy olyan helyzetben, amikor elkeseredett harcot folytatnak az ország területi egységét megbontó terrorszervezetekkel – ez egyértelműen egy olyan cselekedet, ami nyíltan mutatja az al-Nuszra Front iránti támogatást. Mostantól a terroristák tudják, hogy ha amerikai légicsapást akarnak kiprovokálni a kormányerők ellen, csak meg kell ismételniük a vegyi fegyveres támadást." – mondta a nagykövet.

Kedden lázadó csoportok arról számoltak be, hogy 80 ember életét veszítette és több mint 200-an megsérültek egy vegyi fegyver bevetése során. A lázadó csoportok következetesen a kormányt okolták a történtekért. Alig két nappal később az amerikai hadsereg lebombázott egy katonai repülőteret, ahonnan a szíriai légierő gépei szoktak légicsapásokat intézni a terroristák állásai ellen.

A szíriai kormányerők ugyanakkor nem rendelkezhetnek semmilyen vegyi fegyverrel, ezt nemzetközi egyezmény is garantálja. Miután 2013-ban vegyi támadás történt az országban és több mint 1500 ember életét veszítette, Szíria csatlakozott a vegyi fegyverek felhalmozását tiltó nemzetközi egyezményhez. 2016 januárban az OPCW hivatalosan is bejelentette, hogy a szíriai hadsereg tömegpusztító fegyvereit nemzetközileg ellenőrzött módon kivitték az országból.

http://www.hidfo.ru/2017/04/nagykovet-az-usa-a-terroristakat-tamogatja-sziriaban/

Kína is kiáll Szíria legitim kormánya mellett

A kínai külügyminisztérium egy pénteki sajtótájékoztatón közölte; elismerik és tisztelik Bassár el-Aszad kormányát, és elutasítják annak lehetőségét, hogy a szíriai nép helyett más döntsön az ország sorsáról.

A külügyminisztérium pénteken kiadta állásfoglalását azzal kapcsolatban, hogy az amerikai hadsereg tegnap éjjel rakétatámadást intézett egy szíriai katonai létesítmény ellen, nagy mértékben hátráltatva ezzel a terrorellenes harcot.

Hua Chunying külügyi szóvivő azt mondta, Kína tiszteletben tartja Bassár el-Aszad politikai rendszerét, és az ország lakossága maga kell döntsön annak sorsáról.

„Tiszteletben tartjuk a szíriai nép döntését. Úgy gondoljuk, a szíriai nép maga kell döntsön saját sorsáról." – mondta.

Az amerikai hadsereg csütörtökön Szíria egy eddig még épségben maradt katonai létesítményét rombolta le. Az USA hosszú évek óta különböző módokon támogatja az állam ellen fegyveres harcot folytató csoportokat, melyeket a nyugati sajtóban „mérsékelt lázadóknak" neveznek. Szíria legitim kormányától azonban az amerikai hadsereg semmilyen engedélyt nem kapott arra, hogy az ország területén működjön, tevékenységük emiatt egy szuverén ország elleni agressziónak minősül.

Az USA két katonai bázist épít a Szíriáról leszakított területeken

Bassár el-Aszád kormányát a nyugati országok akarják elmozdítani, ám az euro-atlanti tömbön kívül a legitim kormánynak kiterjedt nemzetközi támogatottsága van. Konstantin Kosacsev, az orosz parlamenti felsőház külügyi bizottságának vezetője korábban szintén hangsúlyozta, hogy a válság rendezését kizárólag a legitim – megválasztott – kormány támogatásával lehet elképzelni, minden más alternatíva csak az ország anarchiába döntését jelenti.

http://www.hidfo.ru/2017/04/kina-is-kiall-sziria-legitim-kormanya-mellett/

Usa (és nato) katonai bázis a korábban szélsőséges iszlamisták által elfoglalt szír területen - cionisták saját "jó" iszlám államos, al-kaidás terroristáinak!!!

Az USA két katonai bázist épít a Szíriáról leszakított területeken

Az amerikai légierő két bázisának építése kezdődött meg Szíria azon területein, melyeket terrorszervezetek szakítottak le az országról, majd azt követően a kurdok ellenőrzése alá kerültek.

A kurdisztáni média beszámolója szerint Szíria északkeleti és északi "sarkaiban" már nem csak folyamatban van az amerikai bázisok építése, de az amerikai hadsereg közel végzett az építési munkálatokkal. Az Egyesült Államok úgy létesít légibázist Szíria területén, hogy ahhoz az ország legitim kormányának engedélyével nem rendelkezik, az építési munkálatoknak és a bázis működése megkezdésének semmilyen, Szíria és az Egyesült Államok közti kormányközi megállapodás nem teremtette meg a jogi feltételeit.

A BasNews a Szíriai Demokratikus Erők nevű ellenzéki csoportra hivatkozik, amely nyilvánosságra hozta, hogy amerikai szakértők dolgoznak a Haszaka kormányzóságban egy az iraki és a török határ mentén található légibázis felújításán. Elmondásuk szerint a munkálatok nagy részével már végeztek, és előkészítették a második légibázis építését Kobani területén, az Aleppo provinciában.

Januárban a Stratfor biztonságpolitikai elemzője műholdas fotókra alapozottan fejtette ki, hogy az amerikai fegyveres erők egy katonai repülőtér kialakítását kezdték meg a szíriai-török határon, és addigra az USA ezen tevékenységét már hetek óta folytatta. A szakértő szerint egy nagyobb létesítmény építését kezdték meg, amit arra használnák, hogy az amerikai légierő onnan kiindulva hajtson végre légicsapásokat Szíria területén, a kurd fegyveres erők támogatásában.

A nemzetközi elemzők ezt terrorellenes műveletnek nevezik. Ugyanakkor, az Amerikai Egyesült Államok a nemzetközi jog durva sértéseként kezdte meg a szíriai beavatkozást, mert arra az ország legitim kormányától engedélyt nem kapott, és Szíria külügyminisztériuma számos alkalommal kifejezte tiltakozását a nyugati országok beavatkozása ellen. A legitim kormány tiltakozása miatt az USA részéről nem segítségnyújtásról és terrorellenes harcról, hanem Szíria elleni agresszióról kell beszéljünk. Szíria hivatalos úton a nyugati országoktól nem, kizárólag Oroszországtól kért katonai segítséget a terrorszervezetek elleni harchoz, amely tavaly szeptemberben kormányközi együttműködés keretén belül, a nemzetközi jog szerint legálisan kezdte meg a terrorellenes műveletet Szíria területén.

http://www.hidfo.ru/2016/03/az-usa-ket-katonai-bazist-epit-a-sziriarol-leszakitott-teruleteken/

Az orosz nagykövet véleménye Trumpról, "az oroszokkal békülést ígért, Kínát szidta - előbbivel rossz, utóbbival jó a viszony"

https://kuruc.info/r/4/171440/
https://kuruc.info/r/4/171449/

Nem csak én vettem észre... reklámadóval azaz a nagytőke adózásával kapcsolatban IS simicska és az rtl klub és simicska pártján a JOBBIK!!! "Azonban úgy tűnik, a Kuruc.info nem hagy alább a kritikával, ezúttal a párt reklámadóval kapcsolatos 180 fokos fordulatát kritizálta a portál." Kapcsolódó: A héten előterjesztik a külföldről támogatott "civil" szervezetekről szóló javaslatot - a Jobbik már ezt sem támogatja

Nem csak én vettem észre... reklámadóval azaz a nagytőke adózásával kapcsolatban IS az rtl klub és simicska pártján a JOBBIK!!!

"Azonban úgy tűnik, a Kuruc.info nem hagy alább a kritikával, ezúttal a párt reklámadóval kapcsolatos 180 fokos fordulatát kritizálta a portál."

https://888.hu/article-nyiltan-nekiment-a-kuruc-info-a-jobbiknak
https://888.hu/article-novak-elod-szerint-elkepeszto-tortenesek-zajlanak-a-jobbikban

Nyíltan nekiment a Kuruc.info a Jobbiknak

888.hu 2017. április 7. 14:28

A Jobbik ikonikus médiatámogatója, a Kuruc.info eddig bírta a köpönyegforgatást és hazudozást Vona Gáborék részéről: szembesítő cikket közöltek a napraforgó Jobbik álláspontjairól.

Nem ez az első nyílt támadás, melyet az elnökségből kitett Novák Elődhöz köthető Kuruc intézett a Jobbik ellen.

Legutóbb néhány hónappal ezelőtt, egy igencsak dühös hangvételű, nyílt levelet kapott Vona Gábor a hírportáltól https://888.hu/article-vona-gabor-nyilt-levelet-kapott-a-kurucinfotol tekintettel a párt által diktált erőltetett, sikertelen néppártosodási stratégiára. A Kuruc akkor többek között azt írta:

"egy másik Fideszre, KDNP-re nincs szüksége az országnak. Illetve, ahol ezek állnak, ott nincs hely a Jobbik számára. Az ő választóik nemigen fognak saját pártjaiknak hátat fordítani, csak azért, mert a Jobbik most feladta korábbi radikalizmusát."

Az akkori botrányt nem is úszta meg Vona Gábor, ugyanis nemcsak a támogatottsága csökkent a pártnak, hanem több vidéki alapszervezet is feloszlatta magát arra hivatkozva, hogy már nem tudnak közösséget vállalni a budapesti pártvezetéssel.

Azonban úgy tűnik, a Kuruc.info nem hagy alább a kritikával, ezúttal a párt reklámadóval kapcsolatos 180 fokos fordulatát kritizálta a portál.

Ismeretes, hogy a Jobbik frakcióvezetője, Volner János a tegnapi nap folyamán kifejtette, pártja indokolatlannak tartja a reklámadót, amely leginkább azt az RTL Klubot sújtaná, melyet még néhány évvel ezelőtt be akart záratni Vona Gábor. Továbbá Volner szerint a reklámadó egy brutális támadás a sajtószabadság ellen.

Csakhogy a Kuruc.info emlékezteti olvasóit, ezekkel a nyilatkozatokkal nemcsak a jobbikosokat köpik szembe Volnerék, hanem saját magukat is.

Ugyanis kronológiai sorrendben felemlegetik, hogy miként is nyilatkoztak a köpönyegforgató jobbikos politikusok a reklámadóról a múltban.

http://archive.is/nHHsq#selection-1999.0-2047.80
https://jobbik.hu/hireink/jobbik-mar-2010-ben-javasolta-reklamado-bevezeteset

2013. május 26.:

"Az elmúlt években többször is javasolta a Jobbik a főként a multicégeket sújtó reklámadó bevezetését, először 2010. október 25-én szavazta le azt az Országgyűlés. [...] A magyar nemzet kulturális szabadságharcának része a kereskedelmi médiumok, főként a két nagy tévétársaság megregulázása. Hazánkból való kivonulásuk komoly eredmény volna, egyben utat nyitna a színvonalas televíziós szórakoztatás, többek közt történelmi magyar játékfilmek, sorozatok gyártása előtt."

2013. október 13.:

"A reklámadót a jobbikos Iránytű Intézet reprezentatív felmérése szerint a választópolgárok döntő többsége támogatná: több mint kétszer annyian helyeslik, mint ahányan elutasítják, ami azért is figyelemre méltó, mert az adókat zsigerből ellenzik az emberek. Így a Jobbik kormány első intézkedései közt lesz a főként a multicégeket sújtó reklámadó bevezetése."

Érdemes megjegyezni, hogy a Kuruc.info hasábjaiban az a Novák Előd szokott publikálni, akit Vona Gábor kitessékelt a Jobbik elnökségéből. Novák legutóbb egy Facebook-bejegyzésben fakadt ki arról, hogy szerinte elképesztő történések mennek végbe a Jobbikban."

Korábban a Jobbik javasolta a reklámadó bevezetését, ma már a "sajtószabadság elleni támadásnak" nevezik

Volner János, az ellenzéki párt frakcióvezetője csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján úgy értékelt: akkora lett a "balhé" a CEU ügyében, hogy a kormány meghátrált a reklámadó tárgyalásától, így úgy tűnik, a "brutális emelés" nem fog bekövetkezni.

Mint mondta, a kormánypárti és az egyre gyakrabban kormányzati hirdetéseket közlő MSZP-közeli sajtó kivételével minden erős médium félt az adónemtől.

A jobbikos politikus szerint a kormány a reklámadót arra használná, hogy a nem kormányzati befolyás alatt álló, magánkézben lévő orgánumok tulajdonosait adópolitikai eszközökkel arra kényszerítsék, hogy megváljanak tulajdonuktól. Ez felfogható egy sajtószabadság elleni brutális támadásnak – tette hozzá.

Volner János felidézte, hogy a 2014-ben bevezetett adónemet az Európai Bizottság megsemmisítette, és 20 milliárd forint visszafizetésére kötelezte a kormányt. Ez aránytalan teherrel sújtotta az RTL Klubot, az egyetlen vezető kereskedelmi televíziót, amelyet a kormánynak még nem sikerült megszereznie – fogalmazott.

Kérdésre közölte: az érintettek egyébként is fizetnek közterheket, így pártja indokolatlannak tartja a reklámadót.

Megkérdezték Simicska Lajos nagyvállalkozó és fiának közelmúltbeli nyilatkozatainak stílusáról is. Azt felelte, Orbán Viktornak magának kell tisztáznia "azzal a barátjával, akinek ő maga vágta el nagykéssel a torkát", ebben a Jobbiknak nincs teendője.

Faggatták a Jobbik plakátkampányának költségeiről is. Kifejtette, hogy annak megvalósításához folyószámlahitelt vettek fel, a plakáthelyekről pedig piaci alapon állapodtak meg - adja hírül az MTI.

Volner mondja sajtótájékoztatón:

Volner János sajtótájékoztatója (2017.04.06.)

Korábban ők javasolták - többször is

2013. május 26.:

Az elmúlt években többször is javasolta a Jobbik a főként a multicégeket sújtó reklámadó bevezetését, először 2010. október 25-én
szavazta le azt az Országgyűlés.

(...)

A magyar nemzet kulturális szabadságharcának része a kereskedelmi médiumok, főként a két nagy tévétársaság megregulázása. Hazánkból való kivonulásuk komoly eredmény volna, egyben utat nyitna a színvonalas televíziós szórakoztatás, többek közt történelmi magyar játékfilmek, sorozatok gyártása előtt.

(...)

Az ellenzék balliberális szakadárjainak és maradványainak tiltakozása azt jelenti, hogy szerintük ismét inkább a tűrőképességük határán álló magyar embereken kéne folytatni a megszorításokat. A Jobbik viszont – korábbi javaslatához hűen – csak annyi könnyítést adna a főként a multicégeket sújtó reklámadó kapcsán, hogy a társadalmilag hasznos világképet sugárzó hirdetések mentesülnének az adó alól, például ha egy joghurtreklám szépnek és jónak állítja be a nagycsaládos életmódot.

2013. október 13.:

A reklámadót az Iránytű Intézet reprezentatív felmérése szerint a választópolgárok döntő többsége támogatná: több mint kétszer annyian helyeslik, mint ahányan elutasítják, ami azért is figyelemre méltó, mert az adókat zsigerből ellenzik az emberek. Így a Jobbik-kormány első intézkedései közt lesz a főként a multicégeket sújtó reklámadó bevezetése.

(Kuruc.info)

Kapcsolódó: A héten előterjesztik a külföldről támogatott "civil" szervezetekről szóló javaslatot - a Jobbik már ezt sem támogatja

https://kuruc.info/r/2/171385/

Piedesztálra emelte az idegen betolakodókat az EP - az összes MAGYARORSZÁGI hazaáruló megszavazta. paksi bővítést ellenző, migráns betelepítés párti lmp ezt is megszavazta, a ballibbel együtt. NEM lehet más. Nincsenek zöldek így külön. Balliberálisok vannak csak, így egyben. A választék illúzió, szavazatmaximalizálás céljából. Lesz ez a nemzeti konzultáció. Nemzeti érdekű ügyekben támadni a kormányt csak azért merazorrbán = (ősi román) ballib szokás.

A paksi bővítést ellenző, migráns betelepítés párti lmp ezt is megszavazta, a ballibbel együtt. NEM lehet más. Nincsenek zöldek így külön. Balliberálisok vannak csak, így egyben. A választék illúzió, szavazatmaximalizálás céljából.

Lesz ez a nemzeti konzultáció. Nemzeti érdekű ügyekben támadni a kormányt csak azért merazorrbán = (ősi román) ballib szokás.

Az lmp ellenzi a paksi bővítést mint ahogy a többi ballib párt is.

Nem egyenletes az áramtermelés széllel, nappal az a baj. Amúgy azt is támogatják, építgetik de kell emellé a biztos, az meg az atom. Vagy lehet szenet égetni, esetleg erdőt irtani, sőt még a városok fáit is eltüzelni, újabban sajnos szokássá vált tövig "gallyazni" direkt az aprítékért, tűzifáért. Amiből a "bio, megújulós, zöld" erőművek miatt hiány van..

Piedesztálra emelte az idegen betolakodókat az EP - az összes MAGYARORSZÁGI hazaáruló megszavazta

Az összes magyar baloldali európai parlamenti képviselő megszavazta az Európai Parlament azon állásfoglalását miszerint a bevándorlás ügyében a szolidaritás elvén kell, hogy alapuljon a közös válasz, és nem csak a biztonságra épülő megközelítésekre van szükség.

A dokumentum kiemelt szerepet szán a migránsok integrációjának, oktatásának és foglalkoztatásának, és rögzíti, hogy a társadalomnak rugalmasabbnak és befogadónak kell lennie a migránsokkal, emellett szorgalmazza az áttelepítési programot is.

Az Európai Parlament április 5-én új jelentést fogadott el a menekült- és migránsáramlatok kezeléséről. A jelentés felhívja a nemzeti kormányokat és parlamenteket, hogy töröljék el a migrációt szabálysértésként kezelő, büntető jellegű jogi kereteket és terjesszék ki a menekültek fogalmát azokra a személyekre, akik a mélyszegénység, az éghajlatváltozás vagy a természeti katasztrófák miatt kényszerülnek lakóhelyük elhagyására. A jelentés szerint az éghajlatváltozás hatásai miatt a lakóhelyüket elhagyóknak külön nemzetközi jogi védelmet kell biztosítani.

Az Európai Parlament jelentése szerint az unió eddig túlságosan a beáramlás csökkentésére vagy megállítására összpontosított. Ehelyett olyan közös válaszra van szükség, amelynek vezérfonalául a jobb és biztonságosabb élet reményében bármely okból az otthona elhagyására kényszerülő összes ember jogainak és a méltóságának teljes mértékű védelmét kell megtenni. A jelentés leszögezi, hogy a segélyeket politikai, gazdasági vagy biztonsági megfontolásoktól és mindennemű megkülönböztetéstől mentesen kell nyújtani.

Továbbá felszólít a biztonságos és jogszerű migrációs lehetőségek sürgős, konkrét és kézzelfogható kialakítására az Unió egésze számára, többek között hatékonyabb családegyesítési mechanizmusok és áttelepítési programok révén. Az elfogadott dokumentum mindemellett tudomásul veszi a bizottság arra irányuló javaslatát, hogy
hozzák létre az áttelepítés uniós keretét, ugyanakkor kéri, hogy tegyenek további uniós szintű erőfeszítéseket a legális útvonalak létrehozására és megerősítésére, amely kiegészítené az áttelepítést.

A magyar baloldal összes európai parlamenti képviselője megszavazta a jelentést. A szocialista Szanyi Tibor, Ujhelyi István és a DK-s Niedermüller Péter és Molnár Csaba, a párbeszédes Jávor Benedek és az LMP-s Meszerics Tamás.

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=103189

, a részletes környezeti hatásvizsgálat, a megvalósíthatósági tanulmány. Ezek pozitív eredménye után következhet a létesítési folyamat beindítására vonatkozó döntés. Ez sürgető amiatt is, mivel hosszú ideig kevés atomerőművet építettek, a gyártókapacitások egyrészt visszafejlődtek, másrészt túlterheltek az egész világon tapasztalható atomerőmű-építési hullám miatt. A végleges döntést követően tehát még jó ideig a gyártók listáján kell majd várakoznunk.

– Az ellenzők három érvet szoktak felhozni az atomenergia ellen. A baleset, a háború, terrorizmus veszélyeit, valamint a hulladék anyagok elhelyezésének megoldatlanságát.

– A nukleáris technológia az ötvenes évek közepe óta igen sokat fejlődött. Az egyik legrégebben alkalmazott típus a grafit moderátoros, gázhűtésű reaktor, melyekből még ma is működik néhány az Egyesült Királyságban. A hatásfok javítása, az egységteljesítmény növelése érdekében épültek – elsősorban a Szovjetunióban – a grafit moderátoros, vízhűtésű Csernobil-típusú blokkok. Paks egy még újabb technológia, ezekben a nyomott vizes reaktorokban az előzőnél bekövetkezett baleset elő sem fordulhat, ha ugyanis növekszik a zónahőmérséklet, akkor a víz, amely egyben a moderátor is, lassítja, leállítja a láncreakciót.

– És milyenek a most épülő, jövőben üzembe álló atomerőművek?

– Ezek a biztonság terén még előrébb lépnek, az esetleges repülőgép katasztrófák, támadások ellen sokkal védettebbek. A legtöbbet emlegetett kérdés azonban egy atomerőműnél a keletkezett radioaktív hulladékok, ezen belül is a kiégett fűtőelemek elhelyezése. A technikai fejlődés abba az irányba megy, hogy a reaktorokban előbb-utóbb csak minimális mértékben keletkezik majd nagy aktivitású hulladék.

– Akkor a maradványok elhelyezésére már nem is kell gondolnunk?

– Azért valószínű, hogy néhány évtizeden belül még nem sikerül teljesen megoldani ezt a problémát. De addig is azok a nagy aktivitású maradványok, amelyeket hermetikusan lezártunk, a megfelelő technikai megoldás megtalálásáig biztonsággal tárolhatók.

– Mennyi idő alatt lehet Magyarországon új atomerőmű?

– Nagyon hosszú előkészítő fázisra van szükség, amit követ a szintén nem rövid tervezési-beszerzési-szállítási periódus. Az építkezés maga szintén jó néhány év, így optimális esetben is csak 2020 után kerülhet üzembe hazánk újabb atomerőműve.

– A Magyarország által vállalt szén-dioxid kibocsátás csökkentési kötelezettségek is 2020 körüli dátumot valószínűsítenek…

– Két kötelezettségünk is van 2020-ra. Egyrészt vállaltuk, hogy 20 százalékkal csökkentjük szén-dioxid kibocsátásunkat. Másrészt a megújuló energia-stratégia szerint ekkorra az ország által termelt elektromos energia 20 százalékát megújuló forrásokból kell előállítani. Ez a két cél együttesen csak akkor teljesíthető, ha jelentősen növeljük a megújuló energiaforrások – szél, nap, biomassza – energetikai hasznosítását, a régi, rossz hatásfokú blokkokat – például lignit esetén az új mátrai blokkal – kiváltjuk, és megkezdjük az új atomerőmű blokk építését.

Kárász Andor

http://www.demokrata.hu/cikk/szen-es-atom-0

http://www.demokrata.hu/cikk/biztos-energia

A biztos energia

2014. 02. 26.

– A villamos energia előállítási ára a paksi bővítésnek köszönhetően 10-13 százalékkal mérséklődhet majd, s Magyarország akár exportpozícióba is kerülhet – értékelte az oroszokkal kötött atomerőmű-szerződés jelentőségét Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője.

– A nukleáris energiát 2040-ig ki kell vezetni a magyar energiarendszerből, mert az költséges, valamint kockázatokkal és környezeti terheléssel jár – mondta ugyanerről Schiffer András, a beruházás ellen botrányosan is tiltakozó LMP társelnöke.

Ahogy a véleményekből is látszik: rendkívüli különbségek vannak annak megítélésében, hogy milyen irányba mozdítják majd az új paksi blokkok az áram árát Magyarországon. Rogán Antal lényegében azt mondja, hogy az új kapacitások beszállása lejjebb húzza majd a jelenleg 16 forintos kWh-nkénti áramárat a 15 forintos szint alá. Az LMP ugyanakkor úgy számol, hogy a beruházási és bontási költségeket is figyelembe véve az új blokkok legalább 30 forintért termelik majd az áramot.

Ellátás mindenek felett

Ami biztos: Paks hirtelen kiváltása elképzelhetetlen lenne a magyar villamosenergia-ellátás biztonságának veszélyeztetése nélkül. Ahogy Hamvas István, az atomerőmű vezérigazgatója néhány héttel ezelőtt ismertette: jelenleg a paksi blokkok állítják elő a magyar villamosenergia-termelés 50,7 százalékát. A néhány évvel ezelőtti helyzethez képest ugyanakkor újdonság, hogy ez ma már csak a hazai fogyasztás 36,4 százalékát fedezi. A magyar elektromosenergia-felhasználásban ugyanis egyre nagyobb az import szerepe, mivel a tulajdonos MVM az elmúlt években sorra leállította a világpiacinál drágábban termelő gázerőműveket. Míg 2010-ben a hazai fogyasztásnak még csak 10 százalékát fedezte az import, tavaly ez már 28 százalékra nőtt – eközben a gázerőművektől átvett áram mennyisége felére esett.

A jelenleg működő paksi négy blokk üzemidejét ugyan néhány évvel ezelőtt meghosszabbították a hatóságok, 2032 és 2037 között azonban – a hetvenes évekbeli átadás sorrendjének megfelelően, 60 év üzemidő után – fokozatosan le kell majd állítani azokat. A magyar villamosenergia-termelés felét adó kapacitás tehát két évtized múlva kiesik a rendszerből. Ráadásul pont az a fele, amelyik a legolcsóbban termel, vagyis jócskán lefelé húzza az áram végfogyasztói árát. Hisz Paks 12,7 forintos költségével szemben a lignitre épülő Mátrai Erőmű Zrt. blokkjai 23-24 forintért állítanak elő egy kWh-nyi energiát, a gázzal működő erőművek pedig már többnyire 30 forint fölött. Igaz, az importált áram az Energetikai Hivatal tavalyi adatai alapján csupán 13,1 forintos átlagárért érkezett az országba – hazánk fogyasztásának több mint a felét stratégiai-ellátásbiztonsági okok miatt azonban nyilvánvalóan veszélyes lenne csupán az importra bízni. Amit igazol az is, hogy az áram világpiaci ára meglehetősen ingadozónak bizonyult az elmúlt években: az említett, 4 eurócentnek megfelelő szinttel szemben jó néhányszor 6 eurócentig (19 forint) is felszaladt.

Nem mellékesen: a gázzal működő erőművek kiváltása olcsó importárammal az elmúlt egy évben valós teret adott a kormányzati rezsicsökkentésnek. Vélhetően ez lesz a jövő zenéje is. A Mavir tervei szerint 2018-ig a jelenleg működő áramtermelő kapacitások 30 százalékát fel kell számolni. 2030-ig pedig már 46 százalékra nő azon erőművi egységek aránya, ahol fel kell hagyni a termelést. A jelenleg működő erőművek döntő többsége ugyanis még a szocializmusban épült, a privatizációt követően az új, külföldi tulajdonosok új termelőkapacitásokat nem helyeztek üzembe, a meglévők pedig egyre öregebbek és korszerűtlenebbek. Mindebből azonban az is következik: a termelésből kivonandó erőművek a következő években tovább növelik az importhányadot – vagy a paksin felül is további beruházásokat tesznek szükségessé. Ráadásul évtizedes áttekintésben várhatóan tovább nő az ország villamosenergia-fogyasztása. A Mavir szerint hosszabb távon a jelenleginél mintegy 20 százalékkal magasabb termelési szintre lesz szükség. Mindennek tükrében nem az a kérdés, hogy szüksége van-e Magyarországnak új atomerőműre a 2037 utáni években. Inkább az, hogy az atomerőmű termelése fölötti többlet áramigényt (ami az atomerőmű kibocsátásának duplájára rúg) milyen forrásból tudja majd kielégíteni az ország?

Kedvező finanszírozás

Az új paksi építkezést még az ügyben felszólaló politikusok is elhibázottan emlegetik „bővítésként". Mert igaz, a tervek szerint 2025-ben átadják az új erőmű első blokkját, majd néhány évvel később a másodikat is (az újabb fejlesztésű erőművek már két blokkal tudnak annyi áramot termelni, mint amihez korábban négy blokk kellett), s ezután egy szűk évtizeden át valóban egymás mellett dolgozik a régi és az új atomerőmű. Hosszabb távon azonban az új beruházást mégis csak a régi pótlására szánják. Tényleges bővítésről legfeljebb annyiban beszélhetünk, hogy a jelenlegi négy blokk 2000 MW-os kapacitásával szemben az új két blokk 2400 MW kapacitással rendelkezik majd. Ugyanakkor igaz, hogy mintegy szűk évtizeden keresztül valóban egyszerre fognak működni a régi és az új paksi atomerőmű blokkjai. Ami azt jelenti, hogy bizonyos években az ország áramfogyasztásának akár 80 százalékát is Paks biztosítja majd. Erre gondol a Fidesz, amikor az áramár 10-13 százalékos csökkenéséről beszél – vagy arról, hogy Magyarország akár áramot is exportálhat az uniós országokba. Ez azonban csak átmeneti időszak lesz, 2037, a régi blokkok leállítása után az atomenergia részesedése visszaesik a jelenlegi szintre.

– Magyarország emberemlékezet óta nem kötött olyan kedvező pénzügyi egyezséget, mint a paksi építésről szóló megállapodást Oroszországgal – értékelte a beruházáshoz kapcsolódó hitelszerződést Orbán Viktor. Még a beruházás ellenzői sem vitatják: a 10 milliárd eurós hitelkeretet valóban olcsón kapja Magyarország. A hitel törlesztését az első blokk átadása után, 2026-tól kell megkezdeni, s 21 éven át tart. Kamata a törlesztési idő első harmadában 3,95, a második harmadban 4,5, az utolsó harmadban pedig 4,9 százalék. Összehasonlításként: jelenleg a másodpiacon 7 százalék körüli kamattartalom mellett kelnek el a harmincéves magyar államkötvények. A blokkok tervezése öt, építésük pedig további öt évet vesz majd igénybe. Az orosz hitel a költségek 80 százalékát állja, a fennmaradó részt a magyar költségvetés fedezi majd.

A paksi beruházás megtérülésre vonatkozó számításait tíz évre titkosították, de a rendelkezésre álló adatokból természetesen lehet hozzávetőleges számításokat végezni. Nyilvánvaló: az új paksi blokkok nem termelhetik annyira olcsón az áramot, mint a jelenlegiek, hisz a mostani fogyasztói árat nem terhelik a hetvenes években épített erőmű beruházási költségei. Amennyiben az orosz hitel 3000 milliárd forintos, továbbá a magyar költségvetést terhelő 750 milliárd forintos hozzájárulását elosztjuk az erőmű várható hatvanéves élettartamával, azt kapjuk, hogy az áramárból évente 62,5 milliárd forintot kell kigazdálkodni. Magyarország villamosenergia-felhasználása tavalyelőtt 35 milliárd kWh volt, aminek bő 40 százalékát Paks állítja elő. Mindez azt jelenti, hogy az építés egy évre eső díját elosztva az éves áramfogyasztás Paksra eső részesedésével, 1 kWh-nyi áramot 4,5 forinttal terhel majd a jövőben a beruházás. A számítás természetesen nem teljesen pontos, hisz nem vettük figyelembe például a kamatköltségeket – cserébe viszont azt sem, hogy a fogyasztás a jövőben várhatóan mintegy 20 százalékkal nagyobb lesz, s ennek megfelelően az új erőművi blokkokat is a jelenleginél 20 százalékkal nagyobb teljesítményre méretezik. A paksi termelés 12,7 forintos költségéhez hozzáadva a beruházás hozzávetőleges 4,5 forintos költségét, 17,2 forintos termelési díj adódik. (A számítás természetesen csak a forint jelenlegi értékét tekintve igaz, 20-30 év múlva nyilvánvalóan más összegekről – talán euróról – beszélünk majd. Többek között ezért sem vesszük jelentős mértékben figyelembe az oroszoknak fizetendő kamatot, az alacsony kamatszint miatt annak döntő része ugyanis a várható inflációt egyenlíti ki. Tíz évvel ezelőtt például a bruttó átlagbér éppen 100 ezer forinttal volt alacsonyabb, mint jelenleg, s a folyamat nyilvánvalóan a jövőben is ugyanígy zajlik majd. Vagyis a számítást úgy értjük: az áram jövőbeni ára úgy aránylik majd az akkori fizetéshez, mint 17 forint a jelenlegihez.)

Kiegyenlítő szerep

A helyzet azért a blokkok átadását követő évtizedekben nem lesz ennyire kedvező – erre hívják fel a figyelmet az LMP vagy a Párbeszéd Magyarországért részigazságai. Az oroszoktól kapott hitelt ugyanis nem az erőmű élettartamának megfelelő 60 éven át, hanem a termelés beindítása utáni 21 éven belül kell visszafizetni. Vagyis ha a kölcsön törlesztését egy az egyben terhelnék az áramszámlákra, a beruházási díjak a számított 4,5-nél kétszer nagyobb, több mint 13 forintos terhet jelentenének – összességében pedig 27 forint körüli áram-előállítási díjat. Igaz, cserébe az azt követő negyven évben a számlákban egyáltalán nem kéne fizetni a paksi beruházásért. Az összeghez a zöld politikusok még hozzáadják a jelenlegi atomerőmű lebontásának költségeit, számításaikban így jön ki a 30 forintos termelési szint.

A kormány azonban más modell mellett döntött. Hogy elkerüljék az áram díjának átmeneti növekedését, a paksi atomerőmű élettartamának és a hitel futamidejének különbségét a központi költségvetés közbeiktatásával hidalják át. Ennek érdekében létrehoznak egy állami projektcéget (MVM Paks II Zrt.), amelynek tranzakciói az államadósságot növelik ugyan, a költségvetési hiányt azonban nem.

Az atomerőmű bezárásának költségeit a Regionális Energiagazdasági Kutatóközpont tanulmánya egyébként csupán szűk 200 milliárd forintra becsüli. Ezzel kapcsolatban a paksi atomerőmű a közelmúltban fontosnak tartotta hangsúlyozni: az intézmény évi 20-25 milliárd forintot fizet a hulladékelhelyezést és a leszerelést előkészítő Központi Nukleáris Alapba.

Paks egyenlegének megvonásánál nem tekinthetünk el a tárgyalásokon kiharcolt magyar beszállítói aránytól sem. Nem arról van ugyanis szó, hogy az orosz kormány kedvezményes hitele csupán az építkezés jogát elnyerő orosz Roszatomot segíti. Orbán Viktor moszkvai tárgyalásain az is bekerült a szerződésbe, hogy a beruházásnál 40 százalékos magyar beszállítói arányt biztosít az orosz fél. Ami magyar vállalkozások százainak, a Tolna-megyei Iparkamara számításai szerint mintegy hétezer embernek adhat majd munkát – s élénkíti a magyar gazdasági növekedést is. Nem mellékesen: Magyarország nehezen talált volna olyan más vállalkozást, amelyik képes lett volna megteremteni a beruházás finanszírozási hátterét is.

A leállítandó paksi blokkok pótlására tehát a magyar kormány minden bizonnyal megtalálta a legolcsóbb s legnagyobb hasznot hozó megoldást – atomerőmű nélkül ugyanis nem képzelhető el az ország biztonságos energiaellátása. Az egyéb villamosipari fejlesztéseknek pedig jókora teret adnak a következő években egyébként is leállításra kerülő kapacitások. Nagyjából ezt hangsúlyozta Hegedűs Miklós, a GKI Energiakutató ügyvezetője is az Echo tévén: az atomerőműben előállított áram ára nem nő majd jobban, mint a magyarországi fizetések.

Zöldkérdések

A kedvező képet csupán a hosszú időtartamból adódó bizonytalanság árnyalhatja némiképp. Az MSZP környezetvédelmi tagozata például felvetette: elképzelhető, hogy a régi paksi blokkok működését 2030 után akár még újabb húsz évre meg lehetne hosszabbítani. A felvetés persze inkább elméleti: nem tudhatjuk, a következő húsz évben a blokkok állaga miként alakul majd, s addig milyen technológiákat fejlesztenek ki az üzemidő meghosszabbítására.

Életszerűbbek a két zöld párt kifogásai. Ők ugyan elismerik, hogy az atomenergia és a zöldenergia versenyében pillanatnyilag az atom sokkal gazdaságosabbnak látszik, ám azt hangoztatják: nem lehet tudni, hogy a környezetbarát technológiák fejlődésével egy-másfél évtized alatt nem változik-e jelentősen a helyzet. A megújuló energiaforrások kinyerésére alkalmas szerkezetek előállítási ára ugyanis az elmúlt évtizedben is jelentősen csökkent. Vagyis a kormány várhatott volna még tíz évet, mielőtt a 21. század végéig elkötelezi magát az atomenergia mellett. Jávor Benedek, a Párbeszéd Magyarországért politikusa emellett arra is felhívja a figyelmet: az, hogy a régi és az új paksi atomerőmű mintegy évtizeden át – esetleg még hosszabb ideig – egymás mellett üzemel majd, így az ország energiaigényének 80 százalékát biztosítja, eleve kizárja, hogy a kormány jelentős megújuló-fejlesztési programot indítson. A politikus ezzel magyarázza, hogy az elmúlt négy évben nem adtak ki egyetlen szélerőmű-építési engedélyt sem.

Hárfás Zsolt, az Atomenergia Info szakértője tanulmányában ugyanakkor arra hívja fel a figyelmet: megújuló energiaforrásokra építeni az ország energiaellátásának alapját kockázatos és költséges kísérlet lenne. Nemcsak azért, mert például naperőműből az új paksi blokkokkal egyenértékű termelőkapacitás felépítése négyszer annyiba kerülne – a naperőmű-beruházások egyelőre csak úgy versenyképesek, hogy az EU 60 százalékot átvállal a költségekből, hanem azért is, mert a naperőművek és a szélerőművek termelése rendkívüli módon függ az időjárástól. Nem megfelelő idő esetén tartalék szén- vagy gázerőműveket kellene indítani pótlásukra – így viszont a beruházást tovább drágítaná ezek felépítési költsége.

Mindez persze nem jelenti azt, hogy a megújulóknak nem lenne helye a jövendő magyar elektromos rendszerben. Csupán azt, hogy helyesebb, ha kiegészítő szerepet látnak el – így is még jócskán van hova fejlődni a jelenlegi 2 százalékos szintről. Az atomerőműre alapozott áramtermeléssel ugyanakkor tartósan alacsonyan tartható az elektromos áram ára Magyarországon, ami az ország tőkevonzó képessége szempontjából is előnyt jelenthet.

http://demokrata.hu/velemeny/kemelharito-legendaja

A kémelhárító legendája

Katrein Ferenc talán mégsem az, akinek látszik. A nyilvánosság elé lépett egykori kémelhárító sztorijával komoly bajok vannak. Ami biztos: 2000-től 2013-ig a Nemzetbiztonsági Hivatalban és utódszervezetében dolgozott, egy időben műveleti igazgatóként is. Saját elmondása szerint azért nyilatkozott az Indexnek, mert szakmailag elege lett, tart az orosz beszivárgástól, aggódik hazánk keleti elköteleződése miatt.

Tekinthetjük annak ezt a beszélgetést, aminek alkotói szánták. Hihetünk Katrein erőteljesen sugallt életrajzi sztorijának (szakmai kifejezéssel legendájának), hogy ő kiugrott elhárító, akinek egyszerűen felébredt a lelkiismerete. Ebben az olvasatban, amit látunk és olvasunk, tényleg az, aminek látszik: újságírói bravúr, érdekes beszélgetés, egy ember tánca a szolgálati eskü és a kötelességszegés közötti vékony határmezsgyén.

Van másik olvasat is. Eszerint amit látunk, nem interjú, hanem közös munka, legalábbis politikai célzatú befolyásolás. Ha jobban tetszik, titkosszolgálati akció, valamilyen nagyobb szándék nyilvános sajtómegjelenítése.

Az első feltűnő körülmény, hogy ilyen mélységű, konkrétan politizáló és elemző interjút magyar titkosszolga még nem adott a sajtónak. Már az időzítés is furcsa: Katrein négy éve leszerelt, de csak most jutott eszébe, hogy aggodalmait megossza a nagyvilággal. Pont most, amikor Paks II. és az orosz kapcsolat első számú belpolitikai téma, jövőre pedig nyilvánvalóan választási propagandaanyag az ellenzék számára. Meglepő Katrein határozottsága, hiszen – mint maga is mondja – csak 2013-ig látott rá az eseményekre, ez a körülmény mégsem tartja vissza attól, hogy a magyar kormányt a jelenlegi titkosszolgálatokkal együtt valamilyen keletre tolódott, elfuserált alakulatnak fesse le. Figyelemreméltó továbbá, hogy olyan vegytisztán politikai ügyekről is sommás véleményt mond, mint a letelepítési kötvény, a civil szervezetek elleni kormányzati fellépés. Katrein Ferenc azon kívül részletesen elemzi az orosz titkosszolgálatok működését, feladatköreit, de a jelek szerint nem pontosan: már az interjúra adott első szakmai reakciók is rámutattak több tévedésére.

Mindenekelőtt lélektanilag hiteltelen, hogy egyéni sérelmei vagy szimpla ostobaság miatt egy volt kémelhárító tiszt a nyilvánossághoz forduljon. Ilyen gyakorlatilag nincs. A szakmai alapvetés szerint a dekonspiráció (önmaga felfedése, lelepleződése) abszolút elkerülendő ebben a szakmában, hiszen a felfedett elhárító értékes operatív információkat, folyamatban lévő ügyeket ismer, nem viselkedhet fékevesztett, elszabadult sajtóragadozóként. Az önkéntes dekonspirációra mindazonáltal létezik magyarázat: ha az része egy aktív intézkedésnek vagy operatív akciónak.

Felfigyelhetünk továbbá arra, hogy Katrein Ferenc számára csak orosz veszély létezik. Mintha nem lenne tudomása arról – neki, az egykori műveleti igazgatónak –, hogy Magyarország a hidegháborúban és most is különféle titkosszolgálati szándékok kereszttüzében él. Jelenleg is Budapesten, Nyugat és Kelet határvidékén szervezkednek az orosz, amerikai, brit, francia, német, izraeli, kínai, török titkosszolgálatok, nem beszélve a szomszédos országok hírszerzőiről. Katrein Ferencnek azonban minderről nincs tudomása, ő soha nem nézett még a térképre. Számára csak orosz veszély létezik. Már önmagában a tárgyilagosság teljes hiánya is jelzi, hogy interjújával Katreinnek politikai szándékai vannak, mégpedig az orosz befolyásolás jelzése, felnagyítása, kommunikálása.

Ami a beszélgetés tartalmát illeti, tipikus példája annak, amit Horváth József, a Nemzetbiztonsági Hivatal, majd a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat főigazgató-helyettese a dezinformációról mondott: ahhoz, hogy biztosan célba érjen, be kell csomagolni közkeletű igazságokba. Ha a mondandó 80 százaléka mindenki számára ismert, tényszerű kijelentésekből áll, senkinek nem tűnik fel a 20 százalék dezinformáció, de miután ez utóbbi az új elem, mindenki arra emlékszik majd. Esetünkben ez a következőképpen fest: Katrein kedélyesen elpolitizálgatott, szakmázgatott nyolcvan százalékban, majd húsz százalékban dezinformált az oroszokról. Mindezt annak reményében, hogy amit valójában bele akar verni az emberek fejébe, biztosan célhoz is érjen.

Tanulságos a beszélgetés utóélete is. Az Index már az interjú megjelenésekor angol nyelvű verzióval szolgált, így bárki birtokba vehette az abban foglalt igazságokat és részigazságokat. Miért a nagy sietség? Az Index azon kívül napokig tovább gondozta a témát: egymás után jelentek meg a magyarországi orosz beszivárgásról szóló, láthatóan gondosan előkészített írások. A liberális portál szerkesztőit a bizonytalan forrás sem tartotta vissza a közléstől. A Négy magyar céghez is került mosott orosz pénz című írásukban például az Organized Crime and Corruption Reporting Project nevű szervezetre hivatkoznak, amely sokkal inkább tűnik CIA-fedésű vállalkozásnak, mint valódi sajtóterméknek. Ha mindezekhez hozzávesszük, hogy Katrein Ferenc külföldön él, és feltűnően sokat hangoztatja, hogy szigorúan szakmai kérdésekről óhajt szólni, de valamiért mindig a magyar kormány bírálatához kanyarodik vissza, már össze is állt a kép.

A Katrein-interjú minden bizonnyal befolyásolási kísérlet, külföldi titkosszolgálati munka – sajnálatos módon – az ebben ártatlanul vagy tudatosan közreműködő Index támogatásával. Rogán Antalék megfigyelése után ez a második olyan vállalkozása az Indexnek, amelyben nyilvánvalóan titkosszolgálati hátteret kaptak a munkájukhoz. Nem szakmai bravúrról, hanem a hazaárulás határát súroló eljárásról van szó. Szomorú, de végül is logikus.

- vége -

komment : Az ugye megvan, hogy ha a franciák vagy az amcsik építenék azt a Paksot akkor semmiféle nemzetközi liberális támadás nem érné emiatt a kormányt? :)

http://www.demokrata.hu/cimkek/paks-ii
http://atomenergiainfo.hu/blog/nemetorszag-atomellenessege-maris-sok-gondot-okoz

Ceus tüntetés, amin még a feri is ott volt. Meg fodor gabika. Az egész mszp. Az lmp is. Együtt, pm, momentum. Kikkel nem kerülhetünk egy platformra nemzetiként SOHA. Ismerem a kuruc viccposztját, arról milyen képzéseket futtat a ceu. Buzológia, mizandrizmus, fehérellenes rasszizmus és a cionista kulturmarxizmus egyéb területei. 888-as spíler blogos cikkben viszont látható a valódi tanmenet : tényleg liberális, nem csak holmi -ozás meg -ezés, AZ.

Ceus tüntetés, amin még a feri is ott volt. Meg fodor gabika.

Kikkel nem kerülhetünk egy platformra nemzetiként SOHA. Jobbfelén a képnek a szakállas pipázó, itt anélkül. Valamelyik híradóban is szerepelt ez a ceu-s, aztán lehet vagy diák vagy tanár.

Ismerem a kuruc viccposztját, arról milyen képzéseket futtat a ceu. Buzológia, mizandrizmus, fehérellenes rasszizmus és a cionista kulturmarxizmus egyéb területei. Ez ellenben már a valódi tanmenet : Tényleg liberális, nem csak holmi -ozás meg -ezés, AZ.

https://888.hu/article-emiatt-buszkek-soros-egyetemere-a-liberalisok

A libsik nem csak a kurucot meg a HVIM de már a 888-at is letiltották innen fb-ről. Szervezett magánhatalom államok törvényei felett uralgása kikényszerített oroszlánszerződés "nemzetközi egyezmények" alapján = disztópia, vadkapitalista liberális diktatúra. Azért vagyunk nemzetiek, mert ezt nem akarjuk. Ha igen, ha sorosért, népszabadságért, libsiügynök álcivilekért stb állunk ki, akkor nem vagyunk azok, ennyi.

EZEK egy 888-as (is) újságíró-tudósító nővel szemben majdnem László Petrai magasságokba helyezkedtek a gyűlöletük skáláját tekintve. A nagy nőtiszteletük is csak kamu, csak a jobbosokat lejáratni kell nekik, hiteltelenek mindenben mindenkor és mindenhol. Aki a vályúba kerül a korpával, azt pedig megeszik a malacok.

Hogy megvédték az N1TV-sek őt is, ja igen. Ja, NEM.

http://www.demokrata.hu/hir/belfold/kirekesztve-felelemben-semmiert
http://www.demokrata.hu/velemeny/eloiteletes-indikatorok
http://www.demokrata.hu/hir/belfold/jogallamisagunk-gyalazata

A független sorosos civilek, akikért kiáll a Jobbik. Nemzetközi cionista ügynökhálózat + néhány hasznos idióta SJW, aki nem tudja miben vesz részt.

Nem kell magyar Majdan!

http://www.demokrata.hu/blog/2017-04-06/ceu-baloldali-onleleplezes

CEU: baloldali önleleplezés

Kovács Dániel 2017. 04. 06.

A bevetésre kész Soros-hálózattól a külföldi nyomásgyakorláson át a néppártosodást túltoló Jobbikig mindent láthattunk már a CEU-tüntetések kapcsán. Az ellenzék szemlátomást minden kártyáját kiteríti, mi pedig öt pontban gyűjtöttük össze, hogyan leplezték le magukat az elmúlt napokban.

1. Soros manipulatív hálózata nagyon is létezik

Bár a balliberális véleményformálók és médiumok mindeddig egyöntetűen azt a látszatot akarták kelteni, hogy Soros György egy ártalmatlan öregember, aki merő jóságból támogat bizonyos civil szervezeteket, a CEU-ügyben már egész más hangot ütnek meg. A (Soros-közeli) 444 hu például ezt írta nemrég: „A CEU ellehetetlenítését óriási nemzetközi botrány kísérné még most is, amikor az új amerikai kormány nem nagyon akar sehol sem az emberi jogok és a józan ész védelmezőjeként fellépni." Vagyis Donald Trump színre lépéséig olajozottan ment az együttműködés Sorosék és az amerikai külügy között. Kiderült az is, hogy „az egyetemnek rendkívül kiterjedt kapcsolati hálója és nagyon befolyásos támogatói vannak még Soros Györgyön túl is, és ők tényleg akkora balhét tudnának csapni, ami kellemetlen lenne magyar kormánynak, bármennyire is vastag az arcbőre." Ezt mondjuk eddig is tudtuk, de egy liberális oldalon olvasva már nyílt fenyegetésként hangzik.

2. A Jobbiknak bármi belefér a néppártosodásba

Míg a néppártosodás előtti Jobbik még az SZDSZ finanszírozásával vádolta meg a CEU-t („A CEU-nak, a budapesti Közép Európai Egyetemnek átutalt közel 50 milliárd forint alkalmas lehet arra, hogy befolyásolja és az SZDSZ parlamentbe juttatásával eldöntse Magyarország jövőjét!" – mondták 2006-ban), azóta nagyot változott a világ. Szávay István a minap a Soros-egyetem mellett kardoskodott, mondván, hogy „a Fidesz ki akar csinálni egy nagy múltú intézményt, ezt bárkivel megcsinálhatja innentől, és igaza van Hiller képviselő úrnak, ahhoz is gyávák, hogy felvállalják, amit csinálnak"

3. Sorosék megint a törvény fölött akarnak állni

Bár lenne rá mód, hogy törvényes úton rendezzék az egyetem helyzetét, még arra is volna lehetőség, hogy továbbra is egyszerre adhassanak ki magyar és amerikai diplomát, a konszenzus helyett a tüntetéseket választották. A Soros-szervezetek nem először üzenik azt, hogy fittyet hánynak a magyar törvényekre, ugyanezt teszik akkor is, amikor illegális határátlépésre,és a hatóságok átverésére buzdítják a migránsokat.

4. A liberálisok továbbra is lenézik a hazait és istenítik a külföldit

A liberális médiában rendre azzal érvelnek a CEU mellett, hogy az hazánk legjobb egyeteme, a többi sehol sincs hozzá képest. Például: „a CEU Magyarország azon nagyon kevés intézményeinek egyike, amit világszínvonalú szellemi műhelynek lehet nevezni" vagy „a rendszerváltás utáni Magyarországon létrehozott dolgok közül a CEU mellett ilyen teljesítményre csak a Sziget fesztivál volt képes", és hosszan lehetne sorolni. Talán jön még a bőgatyázás, a pörköltszaftozás is...

5. Egy brancs ezek mind

Beszédes az is, hogy az egyetem hallgatóin és tanárain kívül kiket hordott még össze a szél a felsőoktatási törvény elleni tüntetésen. Megvillantotta magát a balliberális politikusok színe-java, a teljesség igénye nélkül: Horváth Csaba, Molnár Gyula, Demeter Márta, Hiller István, Korózs Lajos, Gőgös Zoltán. Bokros Lajos, Demszky Gábor, a momentumosok és szép számban képviseltette magát a sokat emlegetett haladó „értelmiség": így Vásárhelyi Mária, Iványi Gábor, Dés László. Nagyjából össze is állt a csapat a soron következő összefogáshoz.

CEU még :

http://ezatuti.blogstar.hu/2017/04/04/partizan-dalt-enekelve-tuntettek-a-ceu-ert/36838/

Partizán dalt énekelve tüntettek a CEU-ért

http://demagog.blogstar.hu/2017/04/04/soros-ceu-ugynokkepzo/36843/

Soros + CEU = ügynökképző

http://leander.blogstar.hu/2017/04/04/soros-orjongo-harcosai/36833/

Soros őrjöngő harcosai

Európai egyesült államokat akarnak ezek a dékások is.

http://aktualis.blogstar.hu/2017/04/05/a-dk-nepszavazasi-kerdest-nyujtott-be-a-ceu-erdekeben/36859/

A DK népszavazási kérdést nyújtott be a CEU érdekében

http://badog.blogstar.hu/2017/04/07/mutassatok-utat-/36928/ MUTASSATOK UTAT!
badog.blogstar.hu

Nyíltan ellenségünk ez a ceupárti is

http://aktualis.blogstar.hu/2017/04/06/ceu-sajo-andras-magyarorszag-ellen-itel/36901/

CEU: Sajó András Magyarország ellen ítél

Tanácsköztársaság eszmeiségét valló liberális csürhe fenyeget

http://honatya.blogstar.hu/2017/04/07/soros-tuntetoi-mar-orbant-is-fejbe-lonek/36904/

Soros tüntetői már Orbánt is fejbe lőnék

Sáros mindenben káros, soros

http://aktualis.blogstar.hu/2017/04/05/elfogadhatatlan-hogy-a-soros-szervezetek-fenyegetik-magyarorszagot/36865/

Elfogadhatatlan, hogy a Soros-szervezetek fenyegetik Magyarországot

Egy plattformon lenni ezekkel szégyen amit semmi magyarázkodás sem igazol

http://leander.blogstar.hu/2017/04/04/kunhalmi-agnes-sotet-lyuka-/36817/

Kunhalmi Ágnes „sötét lyuka"

Emiatt büszkék Soros egyetemére a liberálisok

Nemhogy a valóban nemzeti radikálisok és a fideszesek, de még a valódi baloldaliak is látják ezt.

http://munkaspart.hu/mi-ti/1626-ceu-az-amerikai-toke-szellemi-fegyvere.html

CEU: az amerikai tőke szellemi fegyvere

Tüntetés a CEU mellett. Este öt után indult el a több ezres tömeg a Fővám térről, hogy a CEU érintésével a Parlement elé vonuljon, ahol végül néhány felszólalás zárta a demonstrációt. Helyszíni tudósítók 10 ezerre becsülték a demonstrálók számát, a szervezők 15 ezerről írnak a közleményükben.

Bárki bármit is mondjon, a Közép Európai Egyetem az amerikai tőke szellemi fegyvere. Kelet Európában a szocializmust pénzzel és ármánykodással megbuktatták. Most a tartós amerikai szellemi uralom megteremtése a feladat. A CEU az uralkodó osztály gyerekeit képezi uralkodásra, az amerikai mindenhatóság hirdetésére, a dolgozó tömegek elnyomására. A CEU védelme nem a demokrácia védelme, hanem az amerikai uralom támogatása.

http://www.demokrata.hu/velemeny/soft-power-uralkodni-minden-folott

Soft power: uralkodni minden fölött

Attól szép az emberi létezés, hogy különbözőek vagyunk. Én például a borsópörköltet szeretem, Tajvanban viszont rovarokat fogyasztanak az utcai forgatagban. Ha összeütögetem a két öklömet, Fekete-Afrikában egészen más a mozdulat jelentése, mint a Terézvárosban. Mi, magyarok ösztönösen irtózunk attól a gondolattól, hogy ripsz-ropsz, be kéne fogadnunk egy csomó más vallású és más kultúrájú idegent, míg a svédek vagy németek vidáman masíroznak a megsemmisülés felé.

Soros György életét és munkásságát is másképp látjuk. Előre szólok azonban, csakis kétféle olvasat lehetséges. Vagy ebben, vagy abban, de muszáj hinni valamelyik magyarázatban. Az első, hogy Soros György jóságos bácsi, aki a különféle államoknak számolatlanul osztogatja a pénzét, mert szereti a harmóniát, és minden ember sorsát a szívén viseli. Mások pedig azt gondolják, hogy alapítványaival, emberi jogi szervezeteivel Soros fel akarja bomlasztani az engedetlen országok állami rendjét, és egyszerű strómanja a nem látható, de attól még nagyon is jelen lévő nemzetközi globális tőkének.

Ez a kínálat. Mindenki válassza ki a neki tetsző választ.

Azokkal, akik az utóbbiban hisznek, nézzük meg kicsit közelebbről a Soros-módszert. Az égvilágon semmi új nincs benne. Még annyira sem önálló gondolat, hogy Soros György becses személyéhez kössük, valójában az Egyesült Államok több évtizede gyakorolt, több tucat országban tökélyre fejlesztett fellazító politikájáról van szó. Ez a soft power, a „puha hatalom", amelyet a Harvard Egyetem tanára, Joseph Nye cseppet sem véletlenül akkoriban fogalmazott meg, amikor az amerikaiak megnyerték a hidegháborút, és egyedül maradtak a hatalom csúcsán.

A soft power alkalmazói kényszerítés helyett vonzással érik el politikai céljaikat. Irányítói jobban bíznak az emberi hülyeség, mint a nyers erőszak erejében. Láthatatlan csatornákon, különösebb felhajtás nélkül igyekeznek behálózni az egész társadalmat: szimpátiát és vágyat keltenek a saját kultúrájuk, civilizációjuk iránt, így a behálózottak maguktól dugják a fejüket a hurokba. Az elmúlt húsz évben az amerikaiak nemegyszer eljátszották a jó zsaru, rossz zsaru közismert történetét. Amikor a soft power nem vált be, következett a hard power, a kemény erő, amelyet már nem kellett elrejteni a világ elől, és céljaikat politikai, gazdasági, tudományos, katonai fölényük birtokában kíméletlen hatékonysággal kikényszerítették. Ukrajnában tudnának mesélni arról, hogy a sokéves altatás után miként támadtak a semmiből helyi politikusok, akik hétfőről keddre átvették az ország vezetését, megfelelően kibélelve nemzetközi kapcsolatokkal, pénzzel, befolyásolási képességgel.

Az amerikai nagykövetség nem parancsolhatja meg egy magyar újságírónak, hogy azt írjon, amit ők szeretnének. Egy ebédmeghívásban azonban még semmi rossz nincs. A követségi fogadásban sem. Az sem feltűnő, ha az amerikai zenét, irodalmat, tudományt házhoz viszik az érdeklődőnek, ha ártatlan dolgokról beszélgetnek, barátkoznak, érdeklődnek. Az újságíró egy idő után úgy érzi, méltánytalanul bántják hazájában az amerikaiakat. Hiszen politikáról még szó sem esett, a nagykövetség pusztán népszerűsíti a saját országát. Az újságíró lassan vergődő bogárka lesz a pókhálóban, azzal a vaskos illúzióval, hogy bármikor megszabadulhatna, ha akarna, miközben már réges-régen fogoly. A hálóban rajta kívül tudósok, politikusok, sportolók, művészek – mindenkinek ott a helye, aki csak valamennyire is számít a hazájában, és befolyásolja az embereket. Nyilván más külképviseletek, diplomáciai testületek, titkosszolgálati munkatársak is ugyanezt a játékot űzik a bennszülött értelmiséggel, de az amerikai befolyásolási képességhez semmi sem mérhető a világon.

A soft power nem csak úgy terjed-terjedget a világban. Kőkemény profik irányítják a folyamatokat. A soft power majdani erejét, befolyásolási mértékét hajszálpontosan meg lehet mérni előzetes információk alapján, nagyjából úgy, ahogyan a mérőpultra tíz deka parizert odadob az ember. Mielőtt kialakítják testre szabott eljárásukat, a soft power urai a következőket vizsgálják az adott társadalomban: államigazgatás, információs technológiák elterjedtsége, kultúra, üzleti légkör, oktatás, diplomáciai hálózat mérete, részvétel globális problémák megoldásában, közvélemény-kutatások, az adott ország nemzeti konyhájának népszerűsége, az adott országban előállított műszaki termék, luxuscikk népszerűsége, a jólét szintje, az ott élők vendégszeretete, az ország külpolitikai súlya.

Feljebb már említettem, hogy a soft power lényege a láthatatlanság. Bármilyen kritika éri a bábjátékosokat, csak rámutatnak a magyar végrehajtókra, hogy ez bizony, magyar képződmény, nekik semmi közük az egészhez. Elmondják ezerszer is, hogy őket csakis a hazai civil társadalom fejletlensége aggasztja, emlékeztetnek az egyéni szabadságjogok fontosságára. Ettől aztán az a látszat támad, hogy a kritikusoknak magával a szabadsággal van bajuk, és a kristálytisztán politikai természetű ügy erkölcsi disputává alakul át.

Magyarországon kétféle civil szervezet működik. Az egyik hazai indíttatású, hazai pártok, mozgalmak, ügyek indítják útjára. Lehet, hogy nem független, és pontosan meghatározható célok mentén működik, de semmilyen veszélyt nem jelent az állam működésére nézve. Aztán vannak olyan magyarországi civilek, akiket az amerikai soft power lélegeztetőkészüléke tart életben: Sorosék és más rejtélyes jótevők fizetik „kutatásaikat", utazásaikat, fenntartási és személyi költségeiket, jóformán mindent. Ez utóbbiak nem pusztán gyanúsak, de nemzetbizonsági kockázatokat is rejtenek, hiszen idegen érdekek mentén, idegen pénzből működtetik őket, azzal a nyilvánvaló szándékkal, hogy beavatkozzanak Magyarország belügyeibe.

Amikor hackerek megszerezték és nyilvánosságra hozták Soros Nyílt Társadalom Alapítványának mintegy 2500 dokumentumát, csak bebizonyosodott, amit mindig is tudtunk. Például, hogy Soros György az alapítványon keresztül civil szervezeteknek, médiacégeknek folyósított adományokat, amelyekkel több európai választást, köztük a magyarországit is megpróbálta több vagy kevesebb sikerrel befolyásolni. A kedvezményezettek között ott találjuk a 444 hu-t éppúgy, mint a magyar migrációs politikát rendszeresen bíráló „civileket". A soft power célba ért, a terep előkészítve, csak az a fránya Orbán Viktor ne volna.

Amikor a magyar kormány a külföldről finanszírozott civilek átláthatóságát, átvilágítását követeli, alkotmányos kötelességének tesz eleget. Hiszen a külföldi befolyásolás, akárcsak a hazaárulás és kémkedés tilos a Föld valamennyi államában, és a nemzeti kormányoknak meg kell védeniük az állam polgárait. Ráadásul a magyar kormány egy jottányit sem kér többet, mint az amerikaiak hasonló helyzetekben. Az ottani titkosszolgálatok minden Egyesült Államokban működő alapítványt megvizsgálnak, szemmel tartanak, és még véletlenül sem hiszik azt jóhiszeműen, hogy segíteni jöttek.

A bizalmatlanság itthon is felettébb indokolt. Az olyan szervezetek, mint a Transparency International, Társaság a Szabadságjogokért, Magyar Helsinki Bizottság hosszú ideje, szisztematikusan aláássák a magyar állam biztonságát. Elegendő megvizsgálni, milyen ügyeket tematizálnak, milyen ügyek mentén sorakoznak fel, hogyan és mit közvetítenek. Meg kell nézni, mit kommunikáltak a bevándorlási krízis kellős közepén. Hogy a magyar társadalom melyik kisebbségi csoportjait támogatják, pénzelik, és melyiket nem.

A cél a globális hatalom kiterjesztése, egy olyan világ megteremtése, amelyben a láthatatlan erők uralkodnak a hagyományos közösségeken. A tét tehát egyáltalán nem az Orbán-kormány léte, bármit mondjanak is a túloldalon. A tét a nemzeti államok jövője. Esetünkben Magyarországé. A valódi kérdés tehát, hogy meg tudjuk őrizni magyar nyelvünket, nemzeti kultúránkat, életformánkat, vagy a nemzetközi erők beveszik sáncainkat és felszámolják mindazt, ami fontos és kedves nekünk, amit örökül kaptunk, és szeretnénk tovább örökíteni utódainkra.

http://www.demokrata.hu/hir/belfold/soros-polip-terjeszkedik

A Soros-polip terjeszkedik

Lánczi Tamás, a Századvég vezető elemzője szerint Soros és társai úgy érzik, hogy elérhető közelségbe került egy világkormány létrehozása, amelynek saját felfogásuk szerint ők az építőmesterei. Soros György az általa támogatott civil szervezeteken keresztül éhségmenettel, utcai tüntetésekkel, pedagógusdemonstrációval és hajléktalanok jogait védő civilekkel érné el a célját.

„Orbán elkezdte kóstolgatni a nagy ellenséget" – ezzel a címmel közölt cikket néhány napja az Index.hu. A liberális hírportál szerint „2013 óta harcol szóban Soros György és az általa támogatott civil szervezetek ellen a kormány és a Fidesz. Az elmúlt hetekben azonban két különböző politikus két konkrét lépést is tett a csatában: Németh Szilárd utasítást adott nemzetbiztonsági átvilágításra, Lázár pedig a nemzetbiztonsági bizottság elé viszi az ügyet. Közben törvénytervezet is készül a civilekről, benne nagy bírságolási lehetőségekkel" – olvasható a cikkben.

Az internetes portál szerint „az egykori szovjet befolyási övezetben nagy hagyománya van a Soros-szervezetek ellehetetlenítésének". Az írás apropóját az adta, hogy Németh Szilárd, a Nemzetbiztonsági Bizottság alelnöke bejelentette, a bizottsághoz, illetve a titkosszolgálatokhoz fordult, kérve a civil szervezetek tevékenységének teljes átvilágítását. Erre azt követően került sor, hogy a DC Leaks nevű leleplező portálon bemutatott dokumentumok világosan felrajzolták Soros György manipulációs nemzetközi gépezetét, összegyűjtve a Soros-hálózattal együttműködő szervezetek nevét.

2016 augusztusában egy amerikai hackercsoport több mint 2500 fájlt hozott nyilvánosságra a DC Leaks weboldalán, amelyek Soros György nevéhez köthető civil szervezetek levelezéseit tartalmazzák. Ezekből többek között kiderült, hogy az amerikai milliárdos globális szinten működtet egy kiterjedt politikai hálózatot, és többek között Magyarországon is vannak megbízható szövetségesei, emellett anyagi támogatást biztosít olyan sajtóorgánumoknak, amelyek a bevándorlást támogatják. Ezek az újságírók abból élnek, hogy Soros György fizeti őket, és főállásban dolgoznak az európai társadalmak felbomlasztásán.

A milliárdos által támogatott civil szervezetek aktívan munkálkodnak az európai választások kimenetelének befolyásolásán és Európa színes bőrű bevándorlókkal történő benépesítésén.

A Soros György által szponzorált nemzetközi mozgalom 2013-ban csaknem félmilliárd forintot költött a magyarországi „civil" baloldal megerősítésére. A fő kedvezményezett a Társaság a Szabadságjogokért, de a Krétakör Alapítvány és az Átlátszó.hu is szerepelt azoknak a szervezeteknek listáján, amelyek összesen ötszázmillió forint támogatásban részesültek.

Bár a nyolcvanas években létrehozott Soros Alapítvány 2007-ben kivonult Magyarországról, a dollármilliárdos üzletember erős bástyákat hagyott hátra. Az Orbán-kormány utcai ellenzékéhez tartozó lobbicsoportok szinte mind Soros György bőkezű támogatását élvezik.

Vezető politikusok és a sajtó mind gyakrabban vádolják Soros Györgyöt azzal, hogy civil szervezeteken és kerülő úton támogatott sajtóorgánumokon keresztül a demokratikus választások manipulálását folytatja, emellett szándékosan a rend megbontására törekszik, hogy az így előidézett piaci bizonytalanságból anyagi haszonra tegyen szert. A még feldolgozásra váró, földrajzi területenként csoportosított dokumentumok közt külön kategóriát képeznek az amerikai elnöki hivatallal kapcsolatba hozható levelezések, melyek Soros György szervezeteihez köthető terveket, stratégiákat, valamint európai országgyűlési választásokkal és az Európába irányuló bevándorlással kapcsolatos jelentéseket is tartalmaznak.

A DC Leakst saját bevallásuk szerint amerikai hackerek működtetik, akik elkötelezettek a szólásszabadság, az emberi jogok és a demokrácia védelme iránt.

Korábban a WikiLeaks hozott nyilvánosságra olyan dokumentumokat, melyekből kiderült, hogy Soros György nemcsak anyagi támogatásban részesítette Hillary Clintont, de egyértelmű utasításokkal is ellátta azzal kapcsolatban, hogyan kezelje például az Albániában kezdődő zavargásokat. A milliárdos és az amerikai politikus egyaránt úgy gondolta, hogy nekik joguk van beavatkozni egy idegen ország belügyeibe, és ott kezelni a kialakult helyzetet.

A magyarországi szereplők a European Elections 2014 Project keretében részesültek jelentős, több százezer dolláros támogatásban. Többek közt a 444.hu: a portál 11 millió forintot, azaz ötvenezer dollárt kapott 2014-ben Soros György Open Society-hálózatától, hogy olvasói bevonásával a „civil újságírás" égisze alatt a 106 egyéni választókerületben felvegye a küzdelmet a választási visszaélésekkel szemben. Erről eddig nem tudhatott a nyilvánosság, ugyanis ezek az adatok a nemrég kiszivárgott Soros-hálózat levelezéseiből derültek ki. Ám ez a támogatás mindössze a jéghegy csúcsa.

Az Athena Intézeten keresztül az Index.hu felületén futtatott EUrológus bloggerei is részesültek Soros millióiból annak érdekében, hogy az online platformokon közzétett cikkeikben számoljanak be az uniós választások és folyamatok körüli, magyarországi viszonyokról. Az EUrológus Online (Index.hu) 7,7 millió forint támogatásban részesült.

A Magyar Helsinki Bizottság 10 millió forintot kapott. A Magyarországon működő, civilnek mondott intézetek működését volt hivatott fenntartani, és azok tevékenységi körét gyarapítani. A Magyar Helsinki Bizottságon kívül az Eötvös Károly Intézet és a TASZ is jelentős anyagi forrásokban részesült annak érdekében, hogy folyamatosan bomlassza azokat a belföldi hangokat, amelyek ellentmondanak a Soros-féle nyílt társadalom eszméjének.

A Transparency International Magyarország 26 millió forintja az átlátható finanszírozás egyik legellentmondásosabb tüneménye: a szervezet paradox módon magyarázkodásra kényszerülhet, ugyanis Soros György nem nyilvános, 117 ezer dolláros adománya arra volt hivatott, hogy a 2014-es kampányfinanszírozások körüli átláthatóságot monitorozza a pártok körében.

A Political Capital Intézet 21 millió forintja arra szolgált, hogy felfedje a Soros szerint szélsőjobboldali erők magyarországi tevékenységét, továbbá monitorozza az unióellenes véleményhullámok terjedését. Az intézetnek ukázba adott direktívák között szerepelt az is, hogy mindenképpen tegyen azért, hogy mozgósítsák az Európai Unió elkötelezett híveit a választásokkor.

A Media Diversity Institute 10 millió forint támogatásban részesült.

Az unió területén tevékenykedő intézet többek között azért kapott támogatást, hogy mesterségesen pozitív színben tüntesse fel az Európát érő migrációs hullámot. Továbbá forrásaikat arra is felhasználták, hogy az „idegengyűlölettel mérgezett vélemények magyarországi terjedését" semlegesítsék.

A Prospekt Műhely Alapítvány 13 millió forintja egy átfogó médiamonitorozásra szolgált, amelynek keretében össze kellett gyűjteniük a szerintük idegengyűlölettel kampányoló politikusok és médiakonszernek adatait és neveit.

Az X Kommunikációs Központ 40 millió forintos, azaz mintegy 180 ezer dolláros támogatását annak érdekében kapta a szervezet, hogy felkészítse civil aktivistáit, illetve mozgósítsa őket a szélsőjobboldali pártok és üzenetek semlegesítésére. Mindemellett az uniós választások kapcsán terjesztett pozitív politikai üzenetek terjesztését is feltehetően elvárták tőlük.

A Költségvetési Felelősségi Intézet Budapest 5 millió forintos támogatása arra vonatkozott, hogy tényszerű pártprogramokat terjesszenek elő a választásokban induló politikusoknak. Elsősorban természetesen nem a baloldali pártokat kellett monitorozniuk, hanem a populizmussal megvádolt szervezeteket.

Immár köztudott, hogy az illegális migráció normálisként történő elfogadtatása a Soros György által létrehozott nemzetközi hálózat egyik legfőbb feladata – ez derül ki az Open Society Foundations (OSF) egy kilencoldalas belső feljegyzéséből. Soros a migránsokat megillető minél több jog elérésén dolgozott, és ennek érdekében mintegy nyolcmillió dollárt, azaz 2,2 milliárd forintot utalt azoknak a szervezeteknek, amelyek aktívan részt vesznek a migráció sújtotta országok kormányainak befolyásolásában, adott esetben a destabilizálásában.

A dokumentum tételesen felsorolja azokat a politikai beavatkozásokat és pénzügyi támogatásokat, amelyek a 2015-ös és 2016-os évben a migránsáradat résztvevőit és annak agitátorait segítették. Mint írják, a 2010-es évek kezdetétől vállalt feladatuknak megfelelően 2020-ig mindent elkövetnek azért, hogy a tömeges migráció elfogadott dologgá váljon az európai nemzetek számára. Az összefoglalóban az OSF arra hívja fel a Soros-hálózat partnerszervezeteinek figyelmét, hogy mindent meg kell tenniük annak érdekében, hogy a határellenőrzések megszűnjenek, a migránsok visszatoloncolása lehetetlenné váljon. Erre jó példa Németország, ahol eddig mintegy félmillió olyan migráns tartózkodik – többek közt az ugyancsak a Soros-hálózathoz tartozó ProAsyl szervezet hathatós közbenjárása nyomán –, akiknek a menedékkérelmét a hatóságok már elutasították.

– Ezzel a dokumentummal ismét bizonyítást nyert, hogy a migrációs folyamat mögött Soros György és a hozzá köthető úgynevezett civil szervezetek állnak – állapította meg Lánczi Tamás. A Századvég vezető elemzője szerint Soros és társai úgy érzik, hogy elérhető közelségbe került egy világkormány létrehozása, amelynek saját felfogásuk szerint ők az építőmesterei. Ennek érdekében pontos dátumokkal és tervekkel rendelkeznek arra vonatkozóan, hogyan építsenek fel egy határok, országok és nemzetek nélküli, homogén kultúrájú világállamot – tette hozzá.

Ám a magyarok október másodikán egységesen és egyértelműen kifejezték, hogy nem kérnek az országok és nemzetek nélküli világállamból. Márpedig hárommillió-háromszázezer ember akaratát a Soros-ernyő alá bújó civileknek is el kell fogadniuk.

Hernádi Zsuzsa

Nekem se tetszik a valóság, de attól még észlelem és nem 1 párt szemüvegén keresztül. Kicsit hasonló fordított damaszkuszi utat járt be az MDF is. Elég szomorú.

https://www.youtube.com/watch?v=v8x5uFEX0Zg

Ezért tényleg érdemes kiállni, igazi nemzeti konzervatív témák nem? grin emoticon
:D NEM

Antiliberálisként ezeknek csak átnevelendő, lecsukandó vagy egyenesen likvidálásra jelölt szélsőség lehetünk.

http://spiler.blog.hu/2017/04/06/ime_10_veletlenszeruen_kivalasztott_ceu-s_diplomamunka

Íme, 10 véletlenszerűen kiválasztott CEU-s diplomamunka

Közzétéve: 2017. április 06. Szerző: Professor Blinkmann

A Fideszből egyesek azt állítják, hogy a CEU a liberális világ tisztképzője, a CEU és a liberálisok ezzel szemben azt mondják, hogy a Soros-egyetem világszínvonalú képzést és tudományos eredményeket ad Magyarországnak. Úgy döntöttünk, hogy egy objektívabb kép kialakítása érdekében véletlen mintát veszünk a CEU-n készült diplomamunkákból. Mindenki döntse el maga, hogy ezek tudományos dolgozatnak vagy inkább politikai pamfleteknek tűnnek-e.

Íme, a 10 dolgozat:

1. Megfosztás és jövőtlenség: a marxizmus és a queer elmélet találkozási pontjánál

A queer elmélet a gender tanulmányok része és a másság témakörével foglalkozik. A dolgozat többek között Lee Edelman, a queer elmélet kiemelkedő alakjának és Lukács György kommunista filozófusnak a téziseit veti össze.

2. Játék az identitással: tanulmány a budapesti szado-mazo közösségről

A dolgozat a szado-mazót alkalmazók narratíváit elemzi, azon belül is kiemelt figyelmet szentel a játék szerepének.

3. A blaszfémia mint az intézményi kritika eszköze

Ez a történelem tanszéken készült dolgozat esettanulmányokon keresztül mutatja be, hogy az istenkáromlásnak milyen szerepe van a posztszovjet politikai művészetben.

4. Az anya nevében: médiadiskurzus, nacionalista ideológia és a reprodukcióval kapcsolatos politika a posztszocialista Macedóniában

Ez a kutatás feltárja, hogy Macedóniában a média hogyan terjeszti a nacionalista ideológiát a tradicionális nemi szerepeken és a női test tipizálásán keresztül.

5. Lengyel kivételesség: gyűlöletbeszéd-törvények a szupranacionális standardok és a nemzeti politika között

Ez a diplomamunka azt vizsgálja, hogy a gyűlöletbeszédet érintő lengyel törvények szigorúsága miért marad el a nemzetközi standardtól.

6. Létrejönni és létezni: fiatal feminista férfiak tapasztalatai Izlandon

A dolgozat betekintést ad az izlandi feminista férfiak tapasztalataiba és az elméleti háttér alapján bemutatja, hogyan lehet jobban bevonni a férfiakat a nemi egyenlőséget propagáló programokba.

7. A queer elmélet és a Korán: hogyan artikulálják a nem heteroszexuális londoni muszlim férfiak a szexuális narratívájukat

A dolgozat etnográfiai megközelítéssel, interjúkon keresztül mutatja be a londoni homoszexuális muszlim férfiak identitását.

8. Migráció a Földközi-tenger térségében: az embercsempészek mint bűnbakok

A dolgozat szerint noha az illegális bevándorlás évtizedek óta tart, az embercsempészek csak az utóbbi időszakban kaptak nagyobb figyelmet, és ez azért történt mert bűnbaknak kiáltották ki őket.

9. Identitásképzés a magyar migrációs diskurzuson keresztül

A dolgozat azt kívánja bemutatni, hogy a kirekesztő magyar bevándorláspolitika, és a kormány által kialakított ellenségkép, hogyan befolyásolta a magyarok identitását.

10. Antiliberalizmus és antiszemitizmus a dualista Magyarországon

A diplomamunka Kárpátalja térségén keresztül mutatja be a kor magyarországi antiliberalizmusát és antiszemitizmusát.

A CEU csak társadalomtudományi, gazdasági és bölcsészszakokon folytat képzést. A fenti példák csak a 2015-16-os évet tükrözik. Aki kíváncsi a korábbi dolgozatokra, böngésszen bátran a CEU-s disszertációk között.

(A blogstílusról : Nagyon egybesűrűsödik minden összefüggő esemény, abból lesz a szövegfal.)