2016. november 18., péntek

VDDSZ : "mindkét módosításnak a munkáltatók lesznek a nyertesei, ha a kormány nem épít be olyan kötelezettségeket, amelyekkel ezt megakadályozhatja" JOBBIK : "A Fidesz járulékcsökkentése csak kozmetikázás"

Nagytőkének adott ajándék lesz az adó és járulékcsökkentés ebben a formában, béremelési garanciák nélkül. A munkavállalók fogják megfizetni, a kevesebb nyugdíj, rosszabb eü meg a többi juttatás amit járulékból finanszíroznak, az állam kivonult ahonnan csak tudott eddig is, lehet látni ahogy az elmúlt években leépültek a járóbeteg rendelőintézetek, az sztk-k.

Az is a munkabér része. http://magyarhirlap.hu/cikk/65230/Jarcsoki

Ne nevezzük a befektetők és bankok diktatúráját demokráciának! A befektetőnek az érdeke az alacsony közteher. Minél kevesebbe kerül egy dolgozó, annál nagyobb a profit. A befektetőnek az állam felé teljesítendő kifizetések "kidobott pénzek".

A gyosz utódjaként rendsz*rváltás után létrejött mgyosz azaz "magyar" gyáriparosok országos szövetsége, egy az egyben kompromisszumképtelen kapzsiDÓ kapitalista hiénák.

Nem felsőfokú de nem is szakmunkás szintű képzés a technikusi, amit a technikum elvégzésével lehet megszerezni, érettségi után. A képzések színvonala változó, de a liberális károgást hogy az OKJ soha nem jó semmire nem tudom érteni, talán ne szerepeljen az adott szakma az országos képzési jegyzékben se? Ilyen minden fejlett országban létezik, a németeknél is.

"Garanciákat és szigorú ellenőrzést vár a kormánytól a VDSZ"

"Járulékcsökkentés és cafeteria-változás: a VDSZ kormányzati garanciákat követel"

Garanciákat és szigorú ellenőrzést vár a kormánytól a tervezett munkáltatói járulékcsökkentésekkel, valamint a cafeteriát érintő jövő évi adóváltozásokkal kapcsolatban a vegyipari szakszervezet. A VDSZ ugyanis attól tart, hogy mindkét módosításnak a munkáltatók lesznek a nyertesei, ha a kormány nem épít be olyan kötelezettségeket, amelyekkel ezt megakadályozhatja, s a munkavállalókat helyezheti előtérbe.

Támogatja a kormány kétlépcsős minimálbér- és szakmai bérminimum emelését a Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (VDSZ), ám súlyos aggályai vannak a jövőre tervezett munkáltatói járulékcsökkentésből várható vállalati megtakarításokat illetően – szögezte le Székely Tamás. A VDSZ elnöke attól tart, ha a kormány nem kötelezi valamilyen módon a munkáltatókat arra, hogy reálbéremelésre, s ne saját hasznuk növelésére fordítsák a kedvezőbb adózás eredményeként keletkező plusz pénzt, akkor ennek a kedvező módosításnak ismét többségében a munkáltatók lesznek a nyertesei. A szakszervezeti szövetség ezért garanciákat követel a plusz pénz célirányos felhasználására. Székely leszögezi: a VDSZ indokoltnak tartja és támogatja a törekvést, hogy a munkára rakódott közterhek csökkenjenek, s ezáltal javuljon a vállalkozások versenyképessége. A vegyipari szövetség egyetért a munkáltatók szándékával is, miszerint a járulék mértékét első lépcsőben legalább 5 százalékkal kell csökkenteni. A megtakarítás nagyobbik részét azonban garantáltan a reálbérek növekedésére kell fordítódni. Erre a kormánynak garanciát kell biztosítania – szögezi le az elnök.

A vegyipar, a gyógyszeripar, a gumiipar, a gázszolgáltatás, a papíripar, valamint az alumíniumipar területéről mintegy 30 ezer tagot képviselő VDSZ amellett, hogy kedvezőnek tartja a minimálbér és a szakmai bérminimum jelentős mértékű növelését, nyomatékosan felhívja a figyelmet egy esetleges bérfeszültségre, amelyet az generálhat, ha az átlagosnál jóval kisebb keresetűek bérét nem emelik kellő mértékben. A vegyipari szakszervezet a területén működő cégektől elvárja, hogy a hatékonyságuk növeléséért, s a képzett fiatalok, valamint a nagy gyakorlatot szerzett, minőségi munkát végzők megtartása érdekében a bérek reálértékét legalább 7 százalékkal emelje. Ennek fedezetét az elmúlt évek hatékonyságnövekedésén túl a tervezett munkáltatói járulékcsökkentés és az egyes különadók megszűnése biztosítja – szögezi le az elnök.

A bérek tárgyalása kapcsán a VDSZ felhívja a figyelmet a cefeteriát érintő tervezett adóváltozások veszélyeire is. A szövetség attól tart, hogy sok munkáltató megszüntet néhány korábbi juttatást, s azt készpénzben fogja megváltani alapbéremelésbe bújtatva. Székely nyomatékosan felhívja a figyelmet: ez nem béremelés, csupán annak álcázott félrevezetés. A szakszervezet ez ügyben is szigorú kormányzati ellenőrzést javasol, mert szakértői úgy vélik, csak így lehet elérni a jövedelmek érdemi növekedését, a kormány és a szociális partnerek közös célját.

A szakszervezeti szövetség aggályosnak tartja, hogy a cafeteriát érintő adóváltozások miatt veszélybe kerül az öngondoskodás, ezért az önkéntes pénztárak munkáltatói adóterheinek a csökkentését szorgalmazza januártól - jelentette ki Székely.

"A VDSZ a követeléseivel a Versenyszféra Konzultációs Fórumhoz is fordul."

http://www.vdsz.hu/hirek/6/jarulekcsokkentes_es_cafeteria-valtozas__a_vdsz_kormanyzati_garanciakat_kovetel/1137/

"A Fidesz járulékcsökkentése csak kozmetikázás"

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=opC64247NHI

Legalább 20 százalékos csökkentésre lenne szükség ahhoz, hogy annak valóban érezhető hatása legyen a munkabérekre - jelentette ki budapesti sajtótájékoztatóján Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke.

A legerősebb ellenzéki párt politikusa szerint drasztikus és átfogó béremelésre lenne szükség Magyarországon.

Ezzel szemben a Fidesz lépcsőzetes és kozmetikai jellegű fideszes elképzelés akkor ér valamit, ha "mérhető gazdasági teljesítmény" van mögötte, amihez adócsökkentésre is szükség lenne.

A politikus szerint a Jobbik épp ezért azt javasolja, hogy a minimálbért sújtó adóterheket csökkentsék, vagy töröljék el, mert enélkül értelmetlen a kormány lépése.

Z. Kárpát hozzátette, hogy pártja egy "termelést támogató adórendszer" kimunkálása mellett az Európai Unióban rekord magasnak számító, 27 százalékos áfa érdemi csökkentését javasolja.

A Jobbik alelnöke szerint a kormány a költségvetés módosításával több száz millió forintot osztogathatott el, amelynek egy részéből fedezhető lett volna egy átfogó áfacsökkentés.

"Nem lesz itt adócsökkentés, mert az nem érné meg a zsidónak... Mindig csak olyan dolgokat csinál a kormány, ami nekik megéri, és az embereknek nem! Hol érné ez meg a zsidesznek? A minimálbér járulékcsökkentéséből nem lesznek offshore számlán milliárdok... Esküszöm neked Dani, hogy a legnagyobb kitaláción alapuló meséket hamarabb elhinném, mint a zsidesznek bármit is. Max a névelőket elhiszem.... De mást biztosan nem! Amikor elkezdtem foglalkozni 2010-ben a politikával, tudtam, hogy ganaj munka megy itt, de hogy gyakorlatilag nincs érdemi kormányzás, csak lopás, hazugságok, korrupció, agymosás, mocskolódás, azt azért nem gondoltam volna. A zsideszből már azt is kinézem, hogy a magyarokat kiirtja az országból, mert ha jobban belegondolunk mi szükség van ránk? A zsidesznek ott vannak a milliárdjaik, az ő szemükbe mi senkik vagyunk... Ahogy most lenyelünk mindent, mert az emberek nagy része a Való Világon szocializálódott, és sejtelme sincs semmiről, úgy később is ez lesz, amikor adott esetben kiirtanak bennünket... A zsidesz utálja a saját népét, ezt már többször bizonyította... Őket nem érdekli semmi, csak a hatalom meg a pénz. Én ezektől semmi jót nem várok már! Legalább 20 százalékos csökkentésre lenne szükség ahhoz, hogy annak valóban érezhető hatása legyen a munkabérekre"

"A 20 százalék még mindig semmi, attól egyetlen külföldre menekült nem jön haza. Legalább 40, 50%-os béremelés kellene. A Fidesz bejelentett 4%-os csökkentése pedig a vicc kategóriába tartozik, annak kb. annyi eredménye lesz, mint a "Gyere haza, fiatal!" című, azóta elbukott programnak."

"Ez az orbán rezsim, amely nem igazán különbözik a kommunista módszerektől! Szégyen, eltelt 26 év csak az álfordulat óta, de nem jutottunk el sehová! A demokráciahirdetők nem bírják a demokratikus elvek gyakorlatát, csak akkor ha ők gyakorolják! Ellenségnek tekintenek minden gondolkodó és elemzésre képes egyént! Ezért is rontják le az oktatás színvonalát, mert nekik csak választórobotokra van szükségük s nem értelmes emberekre!"

Tényleg igaz. Egy diákönkormányzati rendezvényen felszólaló tanuló sem mondhatta el a véleményét, csak éljenezni és tapsolni szabad, mert lázár jános szerint az "nem méltó viselkedés"

És tényleg, még a szakmák közül is pontosan arra tanítanának be szakbarbárnak és droidnak, amiket 10-15 év múlva tényleg droidok azaz robotok fognak végezni. 

Az iskoláskorúak és a felnőttek képzése az automatizálás veszélyeztette kétkezi munkás szakmákra van terelve, például csak ilyeneket indítanak "ingyen" a munkaügyi központok (ez 10-15 éve még nem így volt!), más oktatás lehetőségét egyre inkább szűkíti az országot külföldi befektetőknek olcsó bérrel ajánlgató neoliberális fidesz kormány.

Nincsenek megjegyzések: