2013. november 30., szombat

Minden sarkon átverés ez a liberálkapitalizmus és még ráadásul a csalások átverések áldozatait teszik egyedül felelőssé a libsik

Minden sarkon átverés, ez a liberálkapitalizmus - és még ráadásul a csalások + átverések áldozatait teszik egyedül felelőssé a libsik.

http://www.civilkontroll.com/rona-peter-ilyen-nincs-a-vilagon/

"…Még valami. A Népszabadság ez év aug. 25-i számában Dr. Bodnár Zoltán, az ELTE jogi karának pénzügyjogi docense, válaszolva írásomra, azt írja, hogy :

"Ezek a szerződések meglehetősen bonyolultak, megítélésükhöz olyan szakmai ismeretek is nélkülözhetetlenek, amelyekkel a bírói kar természetszerűleg nem rendelkezhetett, ugyanakkor mind a Kuria, mind az Országos Bírói Hivatal rendkívüli erőfeszítéseket tett annak érdekében, hogy az ügyeket tárgyaló polgári jogi bírák megszerezzék ezeket az ismereteket."

Kérdezem én: miféle jogállam az, ahol az átlagember csak olyan hitelhez juthat, amely feltételei értelmezéséhez a bírói karnak (!) rendkívüli erőfeszítésekkel előteremtett külön kiképzésre van szüksége? Hogyan képzelhető el, hogy létrejött az a közös akarat, ami a szerződés megkötésének alapfeltétele, ha szöveg értelmezése, külön kiképzés hiányában, meghaladja a magyar bírói kar képességét?

Komolyan mondom: ilyen nincs a világon."

Üdvözlettel,

Róna Péter"

"A neoliberalizmus marketingstílusának társadalmi megtűrése, elfogadása pedig arra kényszerít bennünket, hogy alaposan felkészült orvosok, patikusok, biokémikusok és vegyészek legyünk mindannyian és egy személyben, ha nem akarjuk, hogy bóvlit vagy mérgeket sózzanak a nyakunkba, amikor mondjuk élelmiszert vagy kozmetikumot vásárolunk. A neoliberális világban a becsapott bűne, hogy becsapható. Aki becsapja, a csaló pedig az új logikának megfelelően ártatlan. Mi több, sikeres üzletember, vagy éppen zseniális marketingszakember."

Nemzeti Civil Kontroll NCK

Nincsenek megjegyzések: